Äiti päätti ottaa kaksi vanhinta lasta mukaan lomalle ja jättää kaksivuotiaan kotiin – nettipalstalla kritisoidaan: "Itsekästä"

Onko oikein jättää kaksivuotias kotiin ja lähteä lomalle muun perheen kanssa, kysyy tuntemattomana pysyttelevä äiti nettipalstalla. Osa kommentoijista hyväksyi idean, osa tuomitsi.

Brittiläisellä vanhemmille suunnatulla Mumsnet-palstalla kohistiin anonyymin äidin kirjoittamasta julkaisusta. Äiti kertoi järjestelevänsä lomaa kumppaninsa ja kahden vanhimman lapsensa kanssa. Perheen nuorin, kaksivuotias taapero, oli tarkoitus kuitenkin jättää kotiin.

– Kerroin asiasta äidilleni ja hän tarjoutui vahtimaan kaksivuotiastani viikon ajan, äiti kirjoittaa.

– Meillä olisi mahdollisuus mennä teema- tai vesipuistoihin ja ottaa kaksi vanhinta mukaan laitteisiin ja muihin ilman, että toisen meistä pitäisi vahtia vauvaa.

Äiti jatkaa, että myös uima-altaalla heidän olisi helpompi rentoutua, sillä vanhemmat lapset osasivat jo uida.

Vaikka äidin ratkaisu ei ollut yhtä raju kuin neljän lapsen äidin Erinin, joka jätti lapsensa yksin kotiin lähdettyään viikoksi lomalle, perheenjäseniltä tuli kritiikkiä. Palstalle kirjoittaneen äidin veljen tyttöystävä oli kutsunut heitä "kamaliksi ja itsekkäiksi vanhemmiksi", ja syyttänyt äitiä suosikkien valikoimisesta.

Äiti kysyykin nettipalstalla, tulisiko hänen ottaa oman äitinsä tarjous vastaan vai tekikö se hänestä huonon äidin.

"Minusta se on aika itsekästä"

Julkaisu keräsi vastauksia puolesta ja vastaan. Monet eivät hyväksyneet äidin päätöstä.

– Minun mielestäni se ei ole ollenkaan mukavaa, sori. Olette perhe. Teitte päätöksen hankkia vauvan, joka on nyt kaksi. Minä en haluaisi viettää perhelomaa jättäen yhden perheenjäsenen ulkopuolelle, eräs kirjoittaa.

– Sori. Minusta se on aika itsekästä, ja se antaa väärän viestin vanhemmille lapsille ja myös nuoremmalle lapselle, kun hän on tarpeeksi vanha katsomaan valokuvia ja muuta.

"Kyse on vain viikosta"

Monet vanhemmista sanoivat, etteivät kestäisi olla erossa omasta taaperostaan, sillä he ikävöisivät lasta liikaa. Toisten mielestä äidin ratkaisu taas oli oikein.

– Minä voisin tehdä sen vilkuttamalla ja katsomalla hetken taaksepäin kaksivuotiaan virnuilua korvasta korvaan sille mahdollisuudelle, että edessä oli kokonainen viikko isoäidin ja isoisän hemmottelua, eräs kannustaa.

– Anna mennä. Äitisi on iloinen, vauvasi on iloinen ja unohtamatta myöskään, että vanhemmat lapsesi ovat iloisia ja sinä myös. Kyse on vain viikosta. Veljesi tyttöystävä ei ehkä ole iloinen. Mitä sitten. Pidä hauskaa, toinen kirjoittaa.

Lähde: The Sun

***

7:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja