Mainos

Miehelläni on läheiset välit entiseen kumppaniinsa, pitääkö huolestua? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miesystäväni ostelee ex-naiselleen synttäri/joululahjoja. He myös tapaavat silloin tällöin. En ymmärrä sitä ja meille tulee aina kauhea riita. Miesystäväni ei enää kerro, milloin he tapaavat, koska riitahan siitä tulee. Selitykseksi hän sanoo, että ex on auttanut häntä menneessä elämässä paljon ja että heillä on tallainen tapa. En vain kestä sitä ja olen sanonut olevani asiasta mustasukkainen.

Hän vannoo ja vakuuttaa rakastavansa minua, mutta toisaalta sanoo, että tästä hyvästä ystävästä hän ei luovu. Mitä mieltä olette? Olenko liian mustasukkainen?" kysyy nimimerkki Liian mustis?.

Näin naisraati vastasi

”Vaikea sanoa. Tilanne voi olla juuri niin, että miehelläsi on vielä tunteita exäänsä kohtaan, mutta toisaalta voi ihan oikeasti olla, että he ovat vain hyviä ystäviä. Itse voisin hyvinkin ostaa ex-miehelleni lahjan merkkipäivänä tai nähdä häntä muuten vain, enkä todellakaan halua häntä takaisin. Ystävyys ei välttämättä katoa mihinkään, vaikka rakkaus loppuisikin. Mies on kuitenkin nyt sinun kanssasi, joten ehkä nyt vain relaat vähän. Muuten sinä olet se, joka tuosta kuviosta poistetaan.”
– 31, sinkku

"Itselläni on runsaasti mieskavereita, ja myös exät ovat säilyneet kavereina. En näe tässä kuvaamassasi tilanteessa muuta ongelmaa kuin sen, että sinä olet vihainen ja aiheutat hämminkiä. Jos mies haluaisi olla exänsä kanssa, kai hän olisi exänsä kanssa, jos he kerran ovat niin läheisiä? Mutta hän ei ole, hän on sinun kanssasi.

Olen ollut "se exä-osapuoli" tällaisissa draamoissa ja voin kertoa, että toimintasi on ahdistavaa ja tekee huonon olon kyseessä olevalle exälle, jos tämä siis on pelkkää ystävää miehesi kanssa. Ja onko sinulla mitään oikeaa syytä epäillä, ettei olisi, paitsi se, että olet vainoharhainen? Mene mukaan tapaamaan exää, jos se helpottaisi."
– 31, parisuhteessa

"Kuulostaa siltä, että mustasukkainen käytöksesi on ajanut miehen salailemaan tapaamisiaan exänsä kanssa. Jos miehellä ja hänen exällään on ollut takana pitkä parisuhde, on aivan ymmärrettävää, että he eivät ole katkaisseet välejä toisiinsa kokonaan. Jos mies kertoi sinulle aiemmin avoimesti tapaamisista, en usko, että hänellä oli asian suhteen taka-ajatuksia.  

Nyt mustasukkaisuudestasi johtuneet riidat ovat muuttaneet tilannetta pahempaan suuntaan. Joten vastauksena kysymykseesi, kyllä, kuulostat hieman liian mustasukkaiselta. Kannustan puhumaan miehesi kanssa avoimesti asiasta ilman äänen korotusta tai riitaisaa asennetta. "
– 26, avoliitossa


Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.