Mainos

Microsoftin voitto laski - myynti nousi

It-jätti Microsoftin voitto on laskenut reiluun 5,2 miljardiin euroon vuoden takaisesta noin 5,8 miljardista, yhtiö kertoo neljännesvuosikatsauksessaan.

Lasku oli linjassa Wall Streetin tekemien ennustusten kanssa.  

Yhtiön liikevaihto oli syys-joulukuussa 26,5 miljardia dollaria eli noin 23,6 miljardia euroa. Myynti nousi yhtiön mukaan 8 prosenttia pitkälti Nokian puhelinten ansiosta. Myös taulutietokoneet, Xbox One -pelikonsolit ja pilvipalvelut vauhdittivat myyntiä.  

Tuloksen huononeminen johtuu yhtiön mukaan muun muassa tietokoneiden jähmeästä myynnistä ja Windows-ohjelmien kysynnän laskusta. Myös vahvan dollarin kerrottiin huonontaneen tulosta, mutta yhtiö ei täsmentänyt lukuja. Microsoft saa noin kolme neljäsosaa liikevaihdostaan Yhdysvaltain ulkopuolelta, mutta merkittävä osa tästä tulosta tulee dollareissa.  

Yhtiön toimitusjohtaja Satya Nadella sanoi, että yhtiön tavoitteena on muuttua.  

– Otamme rohkeita askelia liiketoiminnassamme, erityisesti Windows 10 -ohjelman kanssa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia, hän sanoi.  

Viime viikolla Microsoft kertoi, että uusi Windows 10 -ohjelma keskittyy yhdistämään tietokoneet, taulutietokoneet ja älypuhelimet saumattomasti yhteen. Yhtiö toivoo Windows 10 -ohjelmalla haastavansa mobiilivälineiden suosituimmat käyttöjärjestelmät, joita hallitsevat Apple ja Google-taustainen Android.      

Tulosilmoituksen jälkeen Microsoftin osake laski kolmisen prosenttia, 45,53 dollariin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.