Microsoftilta ennätyspäivitys - Stuxnet-mato vaanii edelleen

Ohjelmistojätti Microsoft on julkaissut ennätyslaajan tietoturvapäivityksen. Microsoft julkaisi eilen illalla 16 tiedotetta, jotka korjaavat 49 haavoittuvuutta. Kuusi tiedotteista on luokiteltu Microsoftin mukaan kriittisiksi.

Teknologiasivusto cnet kertoo, että yhdellä paikkauksista isketään myös viime aikoina kohua aiheuttanutta Stuxnet-matoa vastaan, joka hyökkää Windowsia käyttävien koneiden kimppuun. Stuxnet on hyökännyt pääosin teollisuuslaitoksiin, joissa käytetään Siemensin ohjelmistoja. Microsoft on jo aiemmin paikannut neljästä Stuxnetin hyödyntämästä aukosta kaksi. Jättipäivityksen jälkeen jää siis kuitenkin vielä yksi Stuxnetin käyttämä aukko korjaamatta. Tämä aukko on Microsoftin blogin mukaan tarkoitus paikata seuraavassa tietoturvapäivityksessä.

Eilen julkaistut tietoturvapäivitykset kohdistuvat Windows-käyttöjärjestelmään, Office-sovellusperheeseen, Internet Exploreriin, .NET-ympäristöön sekä Sharepoint- ja Groove-palvelinsovelluksiin.

Microsoftin aiempi ennätys korjattujen haavoittuvuuksien määrässä tehtiin vuosi sitten, kun yhtiö paikkasi kerralla 34 haavoittuvuutta. Asiasta kertoo myös CERT-FI verkkosivuillaan.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat