Mainos

Microsoft yrittää välttää pilkkomisen

Amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft pyysi eilen liittovaltiota hylkäämään vaateet pilkkoa yhtiö. Microsoft myös esitti vastineessaan vapaaehtoisia parannusehdotuksia välttääkseen pakkopilkkomisen. Yhdysvaltain hallitus vastaa Microsoftin esitykseen ensi viikolla.

Microsoft

Microsoft todettiin viime kuussa syylliseksi monopoliaseman väärinkäyttöön. Rangaistukseksi liittovaltion tuomioistuin määräsi yhtiön jaettavaksi kahteen osaan. Myös Microsoftin liiketoimintaa tarkkaillaan tehostetusti.

Oikeutta Microsoftia vastaan on käyty syksystä 1998 lähtien. Haasteen takana on yhdysvaltain hallitus, ja 19:stä osavaltiosta 17:n kannattaa yhtiön pilkkomista.

Microsoft tarjoaa kompromissia


Microsoft esitti vastineessaan vapaaehtoisia parannusehdotuksia toimintatapoihinsa, jotta se välttyisi pakkopilkkomiselta.

Yhtiö on valmis irrottamaan Internet-selaimensa Explorerin uusista Windows-ohjelmistoversioista. Microsoft on myös valmis antamaan tietokoneiden valmistajille mahdollisuuden tehdä muutoksia ohjelmistoihin ja liittää Windowsin yhteyteen myös kilpailijoiden tuotteita.

Samalla ohjelmistojätti on valmis joustamaan hinnoittelussaan ja sopimuksissaan sekä antamaan lisää tietoja tuotteistaan kilpailijoille.
(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja