Microsoft valmis yrityskauppaan, jos Yahoo vaihtaa hallitusta

Ohjelmistojätti Microsoft on valmis neuvottelemaan hakukoneyhtiö Yahoon ostamisesta, jos Yahoo vaihtaa hallitustaan. Microsoft vahvistaa tiedotteessaan, että se on valmis ostamaan joko Yahoon hakukonetoiminnot tai koko yrityksen.

Microsoft antoi tiedotteen sen jälkeen, kun yrityskaapparina tunnettu suursijoittaja Carl Icahn vaati julkisuudessa Yahoon hallituksen vaihtamista kuukauden kuluttua pidettävässä yhtiökokouksessa. Icahn on hankkinut merkittävän omistuksen Yahoossa ja haluaa myydä yhtiön Microsoftille.

Yahoon osakkeenomistajille lähettämässään kirjeessä Icahn sanoo keskustelleensa Microsoftin toimitusjohtajan Steve Ballmerin ja muun johdon kanssa useaan otteeseen viime viikkoina. Hänen mukaansa Ballmer oli kertonut Microsoftin olevan valmis aloittamaan neuvottelut uudelleen, jos Yahoo vaihtaa hallitusta.

Microsoft teki Yahoosta tammikuussa 44,6 miljardin dollarin ostotarjouksen. Se veti tarjouksen takaisin toukokuun alussa. Yahoo ei hyväksynyt kauppaa, vaikka tarjousta korotettiin lähes 50 miljardiin dollariin.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat