Mainos

Microsoft tarjoaa Yahoosta 30 miljardia euroa

Fuusio olisi kova vastaisku Googlelle.

Microsoft ja hakukoneyhtiö Yahoo saattavat yhdistyä haastaakseen Googlen ylivoiman internetin hakumarkkinoilla. Microsoft teki tänään Yahoosta hulppean 44,6 miljardin dollarin eli noin 30 miljardin euron ostotarjouksen. Microsoftin tarjoama hinta ylittää Yahoon tämänhetkisen pörssikurssin peräti 62 prosentilla.

Microsoft on havitellut Yahoota jo pitkään. Jo viime kesänä yhtiöiden huhuttiin käyvän epävirallisia neuvotteluja yhdistymisestä.

Fuusio olisi tiukka vastaisku hakuyhtiö Googlelle, joka on rouhaissut yhä isomman palan internetin hakumarkkinoista ja samalla mainostuloista. Yahoo on arvioinut, että internetmainonnan määrää saattaa vuoteen 2010 mennessä jopa kaksinkertaistua lähes 80 miljardiin dollariin (lähes 55 miljardiin euroon).

Jos Microsoftin ja Yahoon fuusio toteutuu, se arvioitiin alalla suurimmaksi tapaukseksi sitten Time Warnerin ja AOL:n yhdistymisen. Kauppa olisi myös Microsoftin kaikkien aikojen suurin ostos.

Yahoo ilmoitti, että sen hallitus on ryhtynyt tarkasti tutkimaan Microsoftin tarjouksen yksityiskohtia.

Yahoo on jo pitkään menettänyt markkinaosuuksia Googlelle, ja sen osakekurssi on viime kuukausina laskenut nelisenkymmentä prosenttia. Aiemmin tällä viikolla Yahoo varoitti, että sen liikevaihto saattaa tänä vuonna alittaa markkinoiden odotukset. Toisaalta myös Googlen eilen julkistamat tulostiedot olivat sijoittajille pettymys.

"Tarjousta on vaikea ylittää"

Markkinoilla Microsoftin tarjous otettiin pääosin myönteisesti vastaan. Sitä pidettiin hyvänä uutisena varsinkin Yahoolle, jonka osakekurssi lähti nousuun. Microsoftin kurssi sen sijaan notkahti kuutisen prosenttia.

- Yahoo on todella kovilla kilpailussa Googlea vastaan. Hinta on hyvä, enkä näe kuka muu olisi valmis ylittämään Microsoftin tarjouksen, Windham Financial Service -yhtiön sijoitusstrategi Paul Mendelsohn sanoi uutistoimisto Reutersille.

Toisaalta Microsoftin tarjoamaa hintaa pidettiin jopa liiankin hövelinä, sillä internetmarkkinoiden kehitykseen liittyy myös epävarmuuksia.

Microsoft ja Yahoo ovat jo yrittäneet lähes kaikkia konsteja horjuttaakseen Googlea. Nyt Microsoft arvioi, että fuusio tuottaisi yhtiöille ainakin yhden miljardin dollarin vuotuiset synergiasäästöt ja uusia kilpailuvaltteja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.