Microsoft julkisti Vistan

Uusi käyttöjärjestelmä korvaa nykyiset Windows-käyttöjärjestelmät. Vistan suurin näkyvä ero Windowsiin on uusi kolmiulotteinen näyttö.

Maailman suurin ohjelmistoyhtiö Microsoft on julkistanut pitkään odotetun tietokoneiden käyttöjärjestelmän Vistan, jonka on määrä korvata nykyiset Windows-käyttöjärjestelmät.

Microsoft tuo Vistan Suomen markkinoille huomenna.

Pahasti alkuperäisestä aikataulustaan myöhästyneen Vistan julkistamiseen liittyvä markkinahumu alkoi New Yorkista, jossa yhtiö järjesti suuret juhlat. Amerikkalaiset jälleenmyyjät pitivät ovet auki keskiyöllä, jolloin Vista tuli kauppoihin. Microsoftin perustaja Bill Gates ryyditti tapahtumia lukuisilla haastatteluilla eri televisiokanavilla.

Suomessa juhlat alkavat torstaina Kampin kauppakeskuksen torilta Helsingistä, josta kiertue siirtyy muualle Suomeen helmi- ja maaliskuuksi.

Vistan suurin näkyvä ero nykyiseen Windowsiin on uusi kolmiulotteinen näyttö. Uusien kuvakepalkkien on määrä helpottaa tietojen etsintää. Ohjelmassa on myös uusi multimedia-alusta digitaalisille videoille, musiikille ja kuville.

Lisäksi Microsoft lupaa Vistan turvallisuusominaisuuksien olevan parempia kuin Windowsissa.

Microsoft odottaa myyvänsä 100 miljoonaa Vistaa tämän vuoden aikana maailmanlaajuisesti. Vista korvaa Windowsit sitä mukaa kun uusia, muistiltaan ja näytönohjaimiltaan riittäviä tietokoneita myydään.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat