Mick Schumacher pääsee vihdoin F1-auton rattiin – ajaa testeissä Kimi Räikkösen menopelillä

Lahjakas kuljettajalupaus Mick Schumacher pääsee huhtikuussa F1-auton rattiin Bahrainin radalla, uutisoi Auto Bild.

Schumacher ajaa saksalaisen Auto Bildin tietojen mukaan nuorten kuljettajien testeissä edustaman Alfa Romeon ratissa Bahrainin radalla huhtikuun alussa. Virallinen vahvistus on kuitenkin vasta vireillä.

Schumacher kuuluu Ferrarin kuskiakatemiaan. Ferrari toimii Alfa Romeon moottorivalmistajana, joten Ferrari ujuttaa yhteistyönsä turvin lupaavan Schumacherin F1-auton ohjaksiin.

Autosportin tietojen mukaan Schumacher ajaa kuitenkin kaksipäiväisten testien aikana ensimmäisenä päivänä Ferrarilla, ja vasta seuraavana päivänä Alfa Romeolla.

Ferrarin ja Alfa Romeon välinen yhteistyö on sujunut aikaisemminkin, sillä viime kaudella tallissa ajanut Charles Leclerc siirtyi täksi kaudeksi Ferrarille. Ferrarilla ajanut Kimi Räikkönen puolestaan otti Leclercin paikan.

Schumacher ajoi vuonna 2017 Span radalla isänsä Michael Schumacherin vanhaa Benettonia vuodelta 1994, mutta nyt saksalaislupaus pääsee ensimmäistä kertaa nykyaikaisen F1-auton rattiin.

19-vuotiaan Schumacherin maamies ja kokenut Ferrari-kuski Sebastian Vettel antaa ensikertalaiselle mielellään neuvoja, mutta nuorukaisen ajamiseen ei Vettel aio puuttua.

– En aio antaa neuvoja siitä, kuinka hänen täytyy ajaa. On toki varmasti omia asioita, joita voin jakaa hänelle, mutta kaikkein parasta on, että hän kerää itse omia kokemuksiaan, Vettel toteaa Auto Bildin mukaan.

​​​​​​​Lähteet: Autosport, Auto Bild

Lue myös:

    Uusimmat