Ferrari teki valintansa: Mick Schumacher ja Räikkösen tallikaveri eturivissä F1-kisakuskiksi

F1-sarjassa häntäpään tiimeissä viime kaudella ajaneet Mick Schumacher ja Antonio Giovinazzi on nimetty Ferrarin tulevan kauden varakuljettajiksi.

Sekä 22-vuotias Schumacher että 28-vuotias Giovinazzi ovat kuuluneet pitkään Ferrarin kuskiakatemiaan.

Italialaisen Giovinazzin työt Alfa Romeon tallissa päättyivät tähän vuoteen kolmen Kimi Räikkösen kanssa tiimissä vietetyn kauden jälkeen. Hän teki sopimuksen Formula E -sarjassa ajavan Dragon Penske -tallin kanssa.

– Antonio ei aja formula ykkösissä ensi vuonna, mutta hän jatkaa varakuskinamme vuonna 2022. Hän on varalla 12 kisassa, jotka sopivat yhteen Formula E -kalenterin kanssa, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi medialle.

23 kisan kalenterissa Mick Schumacher on varamiehenä 11 kisaviikonloppuna. Hän kilpailee Haas-tallissa F1-sarjassa, joten hänelle otetaan tarvittaessa tuuraajaksi perinteikkään formulasuvun vesa Pietro Fittipaldi.

Giovinazzin ja Schumacherin palveluksia tarvitaan Ferrarilla vain, jos vakikuljettajat Charles Leclerc tai Carlos Sainz eivät pysty syystä tai toisesta ajamaan autoa kilpailuissa tai harjoituksissa.

Mick Schumacherilta odotetaan tulevalla kaudella näyttöjä kehityksestään. Nuori saksalainen on tähän asti edennyt harppauksin urallaan aina toisen jokaisessa luokassa viettämänsä kauden aikana. Haas-tallin auto on tosin ollut koko sarjan hitain, mutta Binotton mukaan on tärkeintä saada tuore kokemus sääntömuutoksen vaikutuksista autoihin.

– Hän ajaa vuoden 2022 autoa, joka on todella erilainen tämän vuoden autoista ajotyylinsä takia, ja on tärkeää, että on varakuljettajana yksi, joka ymmärtää niitä, Binotto sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat