Michelin-tähtikokki: Tätä lihaa suomalaiset käyttävät liian vähän!

Jauheliha, lihasuikaleet, sisä- ja ulkofileet sekä perinteiset paistit ovat tunnetusti suomalaisten suosimia liharuokien raaka-aineita. Keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen toivoisi, että tähän asiaan tulisi jatkossa muutos.

Hell's Kitchen Suomi -ohjelman keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen toivoo, että suomalaiset laajentaisivat tulevaisuudessa tottumuksiaan lihanvalmistuksessa. Moni ruhonosa jää suomalaisilta tänä päivänä käyttämättä.

– Olen viime aikoina saarnannut aika paljon sen puolesta, että suomalaiset oppisivat enemmän käyttämään myös tähän asti vähemmän käytettyjä ruhonosia, Kemppainen toteaa.

Keittiöpäällikkö toivoo, että etenkin porsaan, naudan ja vasikan poskilihaa opittaisiin hyödyntämään tulevaisuudessa suomalaiskodeissa entistä enemmän. Kemppainen muistuttaa, että poskiliha on erityisen maukasta lihaa, vaikka harva suomalainen on tottunut käyttämään sitä.

– Osissa, jotka on leikattu läheltä luuta on enemmän makua, Kemppainen kertoo.

Myös kuvepaistiin Kemppainen toivoo suomalaisten tutustuvan jatkossa paremmin. Kuvepaisti on mehukas osa nautaa, joka löytyy heti kylkiluiden alapuolelta.

– Kuvepaisti on ihan huikeaa lihaa. Se maistuu paremmalta kuin filee ikinä, Kemppainen hehkuttaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja