Suomalainen huippukokki paljastaa mokan, johon sinäkin olet sortunut kasvisten kanssa: ”Suurin ongelma on siinä….”

kukkakaali ruoanlaitto
Shutterstock

Suomalaisen huippukokin mukaan ylikypsennys on tyypillisin virhe, johon suomalaiset kasviksia valmistaessaan sortuvat.

Kun puhutaan kasvisten käytöstä ruoanlaitosta, Kokkisodastakin tunnetun Aki Wahlmanin mukaan ihmisten tulisi kiinnittää huomiota sekä kasvisten kypsentämiseen, hyödyntämiseen että maustamiseen.

– Suurin ongelma on siinä, että ihmiset syövät kasvikset liian kypsinä. Vähän sama kuin punaviini juodaan liian kylmänä ja valkoviini liian lämpimänä, Wahlman toteaa Makuja.fi:lle.

Mausta ja hyödynnä kasvikset kokonaan

Myöskään mausteiden merkitystä ei kannata kokin mukaan vähätellä.

– Ihmiset ovat tottuneet vahvoihin makuihin, ja kasvikset ovat melko mietoja. Niiden joukkoon kannattaa laittaa reilusti mausteita. Vaikka aina sanotaan, että kasviksen itsessään pitäisi maistua, on hyvä, että niissä on myös kunnolla makua.

Kokin mukaan ihmisten tulisi myös oppia hyödyntämään kasvikset kokonaan aina varsia ja lehtiä myöten. Sen lisäksi, että kasvisten eri osat antavat ruokaan makua, niiden hyödyntäminen auttaa pitämään ruokahävikin kurissa.

– Esimerkiksi kukkakaalista voi napata alimmat lehdet ja paistaa ne pannulla rapeiksi, Wahlman opastaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja