Suomalainen huippukokki paljastaa mokan, johon sinäkin olet sortunut kasvisten kanssa: ”Suurin ongelma on siinä….”
Suomalaisen huippukokin mukaan ylikypsennys on tyypillisin virhe, johon suomalaiset kasviksia valmistaessaan sortuvat.
Kun puhutaan kasvisten käytöstä ruoanlaitosta, Kokkisodastakin tunnetun Aki Wahlmanin mukaan ihmisten tulisi kiinnittää huomiota sekä kasvisten kypsentämiseen, hyödyntämiseen että maustamiseen.
– Suurin ongelma on siinä, että ihmiset syövät kasvikset liian kypsinä. Vähän sama kuin punaviini juodaan liian kylmänä ja valkoviini liian lämpimänä, Wahlman toteaa Makuja.fi:lle.
Mausta ja hyödynnä kasvikset kokonaan
Myöskään mausteiden merkitystä ei kannata kokin mukaan vähätellä.
– Ihmiset ovat tottuneet vahvoihin makuihin, ja kasvikset ovat melko mietoja. Niiden joukkoon kannattaa laittaa reilusti mausteita. Vaikka aina sanotaan, että kasviksen itsessään pitäisi maistua, on hyvä, että niissä on myös kunnolla makua.
Kokin mukaan ihmisten tulisi myös oppia hyödyntämään kasvikset kokonaan aina varsia ja lehtiä myöten. Sen lisäksi, että kasvisten eri osat antavat ruokaan makua, niiden hyödyntäminen auttaa pitämään ruokahävikin kurissa.
– Esimerkiksi kukkakaalista voi napata alimmat lehdet ja paistaa ne pannulla rapeiksi, Wahlman opastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka