Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"

025 Atria Henri Alen 15.6.2021_san
Henri Alénin loihtima annos naudan sydämestä. Atria

Keittiömestari Henri Alén neuvoo kokeilemaan rohkeasti vähän erikoisempiakin ruhonosia grilliruoaksi.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén suosittelee vaihtelua myös kesän grilliruokiin. Perinteiset grillimakkarat ja muut tutut herkut ovat toki mainioita, mutta Alénin mukaan liharuokien kanssa parasta on, jos pystyy hyödyntämään ruhonosia monipuolisesti. Kokki antoi vinkkinsä Atrian haastattelussa.

Naudan sydäntä grilliin

Yksi Alénin suosittelemista lihaherkuista on naudan sydän.

– Naudan sydän on mahtava, ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine! Siinä on samettinen suutuntuma ja upea, syvä maku. Klassinen tapa valmistaa sydän on keittää sitä tuntitolkulla. Itse pidän sydämestä eniten todella pinkkinä. Lopputulos on tällöin murea ja hieman ankanrintamainen, ylistää Alén.

Ennen grillaamista Alén vinkkaa kuivaamaan sydämen pinnan huolellisesti, ja tekemään rasvapintaan pienet viillot. Sitten sydän suolataan kunnolla, ja pintaan sivellään hieman öljyä. Sydän grillataan nopeasti molemmin puolin, rasvapuolelta aloittaen. Mediumiksi grillattu sydän tarjoillaan ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Naudan sydäntä ei toki ihan jokaisen ruokakaupan valikoimista löydy. Raaka-ainetta kannattaa kuitenkin kysyä oman, hyvinvarustellun ruokakaupan palvelutiskiltä tai kauppahalleista. Sitä voi myös tilata netissä toimivista lihakaupoista.

***

Jotain kasvista liharuoan kylkeen? Testaa Kari Aihisen ohjetta:

Kari Aihisen fenkolislaw 4:02


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat