Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"

Henri Alénin loihtima annos naudan sydämestä.
Henri Alénin loihtima annos naudan sydämestä.Atria
Julkaistu 02.07.2021 08:48

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Henri Alén neuvoo kokeilemaan rohkeasti vähän erikoisempiakin ruhonosia grilliruoaksi.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén suosittelee vaihtelua myös kesän grilliruokiin. Perinteiset grillimakkarat ja muut tutut herkut ovat toki mainioita, mutta Alénin mukaan liharuokien kanssa parasta on, jos pystyy hyödyntämään ruhonosia monipuolisesti. Kokki antoi vinkkinsä Atrian haastattelussa.

Naudan sydäntä grilliin

006 Atria Henri Alen 15.6.2021_san
Henri Alén suosittelee kokeilemaan rohkeasti erilaisia ruhonosia.Atria

Yksi Alénin suosittelemista lihaherkuista on naudan sydän.

– Naudan sydän on mahtava, ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine! Siinä on samettinen suutuntuma ja upea, syvä maku. Klassinen tapa valmistaa sydän on keittää sitä tuntitolkulla. Itse pidän sydämestä eniten todella pinkkinä. Lopputulos on tällöin murea ja hieman ankanrintamainen, ylistää Alén.

Ennen grillaamista Alén vinkkaa kuivaamaan sydämen pinnan huolellisesti, ja tekemään rasvapintaan pienet viillot. Sitten sydän suolataan kunnolla, ja pintaan sivellään hieman öljyä. Sydän grillataan nopeasti molemmin puolin, rasvapuolelta aloittaen. Mediumiksi grillattu sydän tarjoillaan ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Naudan sydäntä ei toki ihan jokaisen ruokakaupan valikoimista löydy. Raaka-ainetta kannattaa kuitenkin kysyä oman, hyvinvarustellun ruokakaupan palvelutiskiltä tai kauppahalleista. Sitä voi myös tilata netissä toimivista lihakaupoista.

Lue myös: Kari Aihisen huippusuosittu ohje: Halpa ja niin hyvä grilliruokien lisuke – ei kannata ostaa valmiina kaupasta

***

Jotain kasvista liharuoan kylkeen? Testaa Kari Aihisen ohjetta:

4:02Kari Aihisen fenkolislaw

Lisää aiheesta:

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaHuippukokki Hans Välimäki paljastaa kesäisen grillisuosikkinsa: ”Todella simppeliä ja todella maukasta"Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?
GrillausLihaRuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet