Pyhäinpäivän alusviikko on HK:n mukaan yksi vuoden suurimmista lihanmyynnin viikoista. Suomalaiset suosivat tällä viikolla erityisesti perinteisiä paisteja, fileitä ja sadonkorjuun juureksista valmistettuja ruokia.
Pyhäinpäivä on vakiinnuttanut asemansa yhtenä vuoden suurista ruokajuhlista. HK:n mukaan pyhäinpäivän alusviikko on juhannuksen, joulun ja pääsiäisen ohella yksi suurimmista lihanmyynnin viikoista. Suosittuja lihoja ovat esimerkiksi erilaiset paistit sekä fileet.
– On totta, että pyhäinpäivän perinteet ovat muuttumassa sukupolvi sukupolvelta. Ruokapuolella tämä näkyy muun muassa herkuttelutuotteiden, kuten nakkien, lihapullien ja nuggettien myynnin kasvuna. Perinteiset liharuoat ovat kuitenkin edelleen suosittuja tämän juhlaviikonlopun ruokapöydissä, kertoo HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.
HKScanin teettämässä ruokakyselyssä 55 prosenttia vastaajista kertoi tekevänsä pyhäinpäivänä jotain vähän parempaa ruokaa, halloween-herkuista innostuu vain 7 prosenttia vastaajista. Ruokakyselyyn vastasi tuhat suomalaista.
"Folio ja pyyheliina takaavat onnistuneen paistin"
Vaikka kokonaiset lihapaistit eivät ihan reseptihakujen kärkinelikkoon yllä, erilaisten paistien suosio pyhäinpäivän ruokapöydässä on edelleen suuri.
HKScanin Suomen lihan kategoriajohtaja Mikko Järvinen vinkkaa, että naudan paistin voi ostaa valmiina kaupasta ja lämmittää vain uunissa, tai valmistaa sen halutessaan ihan itse. Silloin on hyvä muistaa muutamat perusasiat.
