Michal Kovarcik kuritti hirmutehoilla Kärppiä, Braden Christofferilta hattutemppu HIFK-nuottaan – katso SM-liigan illan kaikki maalit

Illan paras: Petri Kontiolan viimeinen runkosarjan ottelu 2:24
Illan paras: Petri Kontiolan viimeinen runkosarjan ottelu

Jääkiekon SM-liigan runkosarja huipentui lauantaina seitsemän ottelun kierrokseen.

Pelit käynnistyivät jo kello 16 Tampereella ja Vaasassa. Nokia Arenalla illan teema liittyi pelaajauransa tähän kauteen lopettavaan Petri Kontiolaan, joka pelasi nyt viimeisen runkosarjaottelunsa.

Vaikka Ilves hävisi perjantaina Tapparalle, tuli se illan HPK-taistoon raikkaalla ilmeellä. Ilves otti myös voiton, kun Aku Räty naulasi jatkoajalla 3–2-voittomaalin.

HPK jäi sarjassa sijalle 12. Ilves oli toinen, minkä myötä se odottelee puolivälierävastustajaansa ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta.

Maalikoosta, Ilves–HPK:

Maalikooste: Ilves - HPK 5:28

Porissa Ässät varmisti Sportista otetulla 4–2-voitolla sen, että se aloittaa 1. pudotuspelikierroksen kotonaan. Vastaan tulee TPS.

Maalikooste, Ässät–Sport:

Maalikooste: Ässät - Sport 6:42

Jyväskylässä JYP päätti kautensa tyylillä, kun se otti HIFK:sta 5–4-jatkoaikavoiton. JYPin ykkösnimenä loisti Braden Christoffer, joka nakutti hattutempun.

Piste riitti kuitenkin HIFK:lle, joka nousi kuudenneksi. Se kohtaa puolivälierissä Lukon.

Maalikooste, JYP–HIFK:

Maalikooste: JYP - HIFK 5:29

Kuopiossa KalPa kaatoi Lukon 3–1. Ottelun puhuttavin tapaus nähtiin loppuhetkillä, kun Lukon kultakypärä Thomas Gregoire taklasi KalPan Jaakko Lanttaa päähän.

Maalikooste, KalPa–Lukko:

Maalikooste: KalPa - Lukko 5:15

Oulussa Kärpät koki ruman tappion Jukureille, joka oli parempi lukemin 6–2. Vieraiden tulitusta johti Michal Kovarcik, joka nakutti tehot 2+2.

Kärpät tipahti tappion myötä seitsemänneksi. Se avaa pudotuspelit ensimmäisen kierroksen parissa KooKoota vastaan.

Jukurit jäi pisteen päähän KooKoosta sijalle 11.

Maalikooste, Kärpät–Jukurit:

Maalikooste: Kärpät - Jukurit 6:01

Lappeenrannassa Pelicans teki kovan tempun, kun se nousi kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi ottelussa SaiPaa vastaan. Pelicansin 4–3-voittomaalin napautti Aleks Haatanen.

Maalikooste, SaiPa–Pelicans:

Maalikooste: SaiPa - Pelicans 6:26

Turussa TPS kärsi murskatappion, kun KooKoo oli parempi lukemin 7–3. Illan lopputulos tiesi sitä, että TPS menetti ensimmäisen pudotuspelikierroksen kotiedun Ässille.

KooKoo puolestaan varmisti murskavoitolla pääsynsä pudotuspeleihin.

Maalikooste, TPS–KooKoo:

Maalikooste: TPS - KooKoo 6:02

Lue myös:

    Uusimmat