Michael Phelpsiltä tunteikas puheenvuoro Simone Bilesista – 23-kertainen olympiavoittaja: "Minusta tuntui samalta"

Kaikkien aikojen menestyksekkäin olympiaurheilija Michael Phelps on antanut julkisen tukensa voimistelutähti Simone Bilesille, joka jätti Tokion olympialaisissa telinevoimistelun joukkuefinaalin kesken mielenterveydellisistä syistä.

Mielenterveyden haasteiden kanssa itsekin paininut Phelps kertoo sydämensä särkyneen, kun hän kuuli Bilesin tilanteesta.

– Olemme ihmisiä. Kukaan ei ole täydellinen. Se on ok, ettei vointi ole ok ja käydä läpi nousuja ja laskuja. Suurin asia on, että meidän kaikkien tarvitsee pyytää apua, Phelps sanoi NBC:n mukaan.

– Voin henkilökohtaisesti kertoa, että avun pyytäminen oli itselleni erittäin haastavaa. Minusta tuntui – juuri kuten Simone sanoi – että kannan maailman painoa harteillani. Se on vaikea tilanne, Phelps jatkoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Biles oli tiistaina joukkuefinaalissa mukana hypyssä, jonka jälkeen hänen oli määrä mennä eritasonojapuille. Hän kuitenkin jätti kilpailun siihen. Myöhemmin hän kertoi, ettei voinut hypätä, koska ei ollut varma, kykenisikö hän siihen.

23-kertainen olympiavoittaja Phelps kertoi viisi vuotta sitten kärsivänsä muun muassa masennuksesta ja ahdistuksesta. Vuosi sitten Phelps kertoi koronavirustilanteen pahentaneen hänen vointiaan.

– Olympialaiset kuluttavat. Niihin latautuu niin paljon tunteita. Kultamitalin painolastista puhuminen on tärkeää. Tarvitsemme jonkun, johon voimme luottaa. Sellaisen, joka auttaa meitä olemaan oma itsemme ja kuuntelemaan. Sellaisen ihmisen, joka ei yritä korjata meitä. Kannamme harteillamme paljon painoa, ja se on haastavaa, kun kun kaikki valot ja odotukset kohdistuvat meihin, Phelps sanoi.

Yhdysvaltain voimisteluliitto tiedotti keskiviikkona Bilesin vetäytyvän moniottelun finaalista. Urheilijan osallistumisesta ensi viikon kilpailuissa päätetään myöhemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat