Synkkää kuultavaa: Simone Biles paljastaa, miksi hän jätti kilpailun kesken

3:17
Videolla Tulosruudun tuorein olympiakatsaus.

Telinevoimistelun joukkuefinaalin Tokion olympialaisissa kesken jättänyt yhdysvaltalaistähti Simone Biles on kertonut, mitä hänelle oikein tapahtui.

Lajinsa ykköstähti Biles oli tiistain joukkuefinaalissa mukana hypyssä, ja hänen oli määrä mennä myös eritasonojapuille, mutta hän jätti kilpailun hypyn jälkeen siihen. Yhdysvaltain voimisteluliitto kertoi Bilesin vetäytyneen terveydellisistä syistä.

Monien lähteiden mukaan Bilesin oikea jalka olisi ollut kisan kesken jäämisen jälkeen paketissa. Biles itse kertoi kuitenkin uutistoimisto Reutersin mukaan, ettei loukkaantunut fyysisesti, vaan vetäytyi mielenterveyssyistä.

Biles ei sanojensa mukaan luota itseensä samalla tavalla kuin ennen, vaan on voimistellessa hermostuneempi. Myös Los Angeles Timesin toimittaja Helene Elliot on tuoreeltaan raportoinut Bilesin sanoista.

Biles kertoi, että hänellä ei ollut käsitystä, missä hän meni ilmassa hyppynsä jälkeen. Biles pelkäsi, ettei hänen päänsä ollut mukana, että häntä saattaisi sattua ja että hän saattaisi pilata joukkuekaveriensa mitalimahdollisuudet jatkamalla.

– On todella epäonnista, että tämä tapahtui lavalla. On syvältä, kun taistelet pääsi kanssa, Biles kommentoi.

Bilesin korvasi kilpailussa Jordan Chiles, joka totesi, että hänellä oli isot jalkineet täytettävänään. Yhdysvallat saavutti lopulta hopeaa Venäjän olympiaurheilijoiden jälkeen.

Kun Bilesilta kysyttiin, tuleeko hän kilpailemaan myöhemmin olympialaisissa, hän ei antanut kyllä- tai ei-vastausta, vaan sanoi menevänsä eteenpäin "päivä päivältä".

Biles kirjoitti jo maanantaina sosiaalisessa mediassa, että hänestä tuntuu kuin hänellä olisi koko maailman paino hartioillaan. Hän lisäsi, että "olympialaiset eivät ole vitsi".

Biles saavutti edellisissä kesäolympialaisissa Rio de Janeirossa neljä kultaa ja yhden pronssin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja