Viisi olympiakultaa kahminut tähti avautui pelottavista kisoista – ”Nyt voin lakata valehtelemasta itselleni”

Uimari Caeleb Dressel voitti sunnuntaina viidennen kultamitalinsa Tokion kisoissa. Enää kisoja ei ole edessä, joten hän uskalsi henkäistä ajatuksensa ulos. Vaikka altaassa on näyttänyt helpolta, pään sisällä tilanne on ollut täysin toinen.

Dressel voitti jokaisen matkan, johon osallistui ja kruunasi kisansa 50 metrin vapaan ja 4x100 metrin sekauintiviestin kultamitaleilla. Korkeat odotukset ovat vaatineet veronsa ja tunteet ovat sinkoilleet sinne sun tänne. Olympialaiset ovat aivan eri tapahtuma kuin MM-kisat.

– Paine on aivan erilaista. Tiedostan sen nyt täysin ja voin lakata valehtelemasta itselleni, Dressel sanoi urakkansa päätteeksi.

– Täytyy olla niin täydellinen, etenkin kun valmistautumiseen tuli lisävuosi. Paineita on vain niin paljon. Koko elämä kulminoituu yhteen hetkeen, joka saattaa kestää 20 tai 40 sekuntia. Kuinka hullua se on? Sellaisen kisan takia, joka on neljän vuoden välein. En ikinä pystyisi sanomaan tätä kisojen aikana, mutta kun mietin asiaa nyt, se on pelottavaa.

Urallaan seitsemän olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta voittanut  Dressel on saanut kuulla jatkuvia vertauksia kaikkien aikojen uimariin Michael Phelpsiin sekä Mark Spitziin. Phelps voitti yksissä kisoissa kahdeksan kultaa, Spitz seitsemän.

– Tavoitteeni ei ole olla Michael, tavoitteeni ei ole olla Mark. Koen, että olen saavuttanut omat tavoitteeni, olen todella iloinen siitä, miten onnistuin, Dressel totesi.

Yhdysvallat kahmi tuttuun tapaan eniten uintimitaleita, tällä kertaa 30, joista 11 kultaista. Yhdeksän kultaa saavuttanut Australia keräsi kaikkiaan 20 mitalia. Suomen tähän mennessä ainut mitali Tokiossa tuli myös uinnista, Matti Mattsson otti pronssia 200 metrin rintauinnissa.

Lue myös:

    Uusimmat