Michael Monroe: Asuin moottoripyöräjengin naapurissa

Michael Monroe muisteli Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillessaan hurjia New Yorkin vuosiaan.

Rock-tähti Michael Monroen kokoonpano julkaisee tänään uuden Horns And Halos -albumin, jonka tiimoilta mies piipahti perjantaina Huomenta Suomen lähetyksessä. Rokkarilla on takanaan uraa jo useampi vuosikymmen, ja moni asia maailmassa on siinä ajassa ehtinyt muuttua. Rosoiset alkuajat saattavat kuulua myös tuoreella albumilla.

– En nyt haikaile menneisyyteen mutta olihan siellä paljon muistoja ja kivoja aikoja. Menoa ja meininkiä, Monroe myönsi haastattelussa.

New Yorkissa vietettyihin vuosiin mahtuu yhtä ja toista: myös tavallista mielenkiintoisempia naapurustoja.

– Kortteli jossa asuin kymmenen vuotta oli Hells Angelsin klubihuonetta vastapäätä. Joka päivä kun kymmenen harrikkaa lähti, talo tärisi ja parkkeerattujen autojen hälyttimet menivät päälle. Se on kuin New Yorkin kansallislaulu, Monroe luonnehti.

Monroelle New York on edelleen yksi maailman hienoimmista kaupungeista – vaikka nykyään sitä onkin muusikon mielestä siistitty aiemmasta menostaan.

– Se on ihan hyvä, mutta se oli ehkä vähän kiehtovampaa siihen aikaan kun kaikki oli niin päin pläsiä.

Rokki pitää nuorena

Lokakuussa kiertueelle suunnistava Monroe kehuu bändinsä olevan loistokunnossa eikä epäile, etteikö fanien odotukset tultaisi tulevilla keikoilla lunastamaan. 51-vuotiasta rokkikukkoa ilahduttaa, että kokoonpanon musiikki tuntuu purevan nykyään sekä alle 10-vuotiaisiin pikkulapsiin että varttuneempiin eläkeläisiin.

– Oma isoäitini eli 99-vuotiaaksi ja hän oli loppuun asti suuri fanini. Rock'n roll on iätöntä musiikkia, se toimii aina. Kenties se on mullekin nuoruudenlähde. Päätin 15-vuotiaana että olen 15 lopun ikääni, energinen Monroe heittää.

Kiireistään huolimatta pitkään keikkaa heittänyt muusikko osaa edelleen arvostaa sitä, että saa tehdä musiikkia työkseen.

– Jos elämässä tekee sitä mitä eniten rakastaa ja tekee sillä vielä elantonsa, se on unelmien täyttymys. Jokainen päivä maan päällä terveenä on hyvä päivä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat