Mainos

MI5 näyttää ovea tietokonetta ymmärtämättömille työntekijöilleen

Tietotekniikkaa ymmärtämättömistä työntekijöistä on alkanut tulla tarpeettomia Britannian turvallisuuspalvelussa MI5:ssä. Osaamatonta väkeä potkitaan pihalle niin vapaaehtoisten kuin pakollistenkin vähennystoimenpiteiden säestämänä.

Turvallisuuspalvelussa on tarkasteltu henkilökunnan osaamista ja tietotekniikkataitojen puute aiheutti huolta, kertoo Britannian yleisradio BBC teknologiasivuillaan. Vähennystoimiin joudutaan myös yleisen taloustilanteen takia.

- Luulen, että osa työntekijöistä ei ole aivan sellaisia mitä haluamme pitää tulevaisuudessa, MI5:n pääjohtaja Jonathan Evans on todennut.

Parlamentin terrorismin vastaisen komitean puheenjohtaja Patrick Mercer tukee irtisanomistoimia.

- Terrorismin muuttuessa täytyy terrorismin vastaisten virkailijoiden sopeutua pysyäkseen mukana. Vihollisemme käyttävät kaikkia mahdollisia menetelmiä hyökkäyksiinsä teknologia mukaan lukien, hän toteaa.

- Meidän täytyy olla tietoisia välittömistä verkkohyökkäysten uhista ja MI5:n vanhan sukupolven täytyy osata täysin luontevasti käyttää tietokoneita ja viimeisintä teknologiaa, hän jatkaa.

Hallituksen kanssa työskennellyt tietoturvakonsultti Phil Robinson puolestaan sanoo yllättyneensä toimista.

- Tunnen paljon yli 60-vuotiaita ihmisiä, jotka pystyvät luontevasti käyttämään Facebookia ja Twitteriä. Kuusivuotiaskin osaa käyttää niitä, joten varmasti myös 60-vuotias osaa, hän kommentoi.

- Tietokonetaidot ovat tärkeitä kyseisessä työssä ja Britannian turvallisuuspalvelut ovat täynnä ihmisiä, joilla on hyvät tietokonetaidot. Mutta sehän on olennainen osa suurimmassa osassa töitä. Se, että valitaan vain MI5 vähennysten kohteeksi on hieman kummallista, Robinson ihmettelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.