Mainos

Metson hallitus osinkosotkusta: Emme tienneet yt-neuvotteluista

Lisäosingoista päättäminen oli taktinen virhe, sanoo konepajakonserni Metson hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen.

Metson hallitus päätti yhteensä 75 miljoonan euron lisäosinkojen jakamisesta liki samaan aikaan kuin yhtiö ilmoitti yli 600 työpaikan vähennystarpeesta.

Viinasen mukaan taktinen virhe syntyi, koska osingoista päättäneellä hallituksella ei ollut tietoa viikon päästä alkavista yt-neuvotteluista. Hallitus tiesi, että paperikoneyksikön uudelleenjärjestelyyn oli tarvetta, mutta järjestelyn ajankohdasta ei ollut riittävästi tietoa.

– Me teimme lisäosingoista päätöksen 6. syyskuuta ja ilmoitimme siitä pörssiyhtiön tapaan välittömästi. Reilun viikon päästä yhtiö ilmoitti uudelleenjärjestelyistä. Jos hallitus olisi tiennyt yt-neuvottelujen alkamisesta ajoissa, emme olisi tehneet lisäosinkoehdotusta, Viinanen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Viinanen kuitenkin korostaa, että hallitusta informoitiin yt-neuvottelujen aloittamisesta, mutta vain hetkeä ennen tiedon julkistamista. Hänen mukaansa päätös lisäosingoista peruttiin henkilöstön suhtautumisen takia.

– Julkinen paine ei päätöksen perumiseen vaikuttanut, kuten ei valtioneuvoston tai ministeri Hautalan paheksuntakaan, Viinanen sanoo.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Kymmenen uutiset 20.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.