Mainos

Metsäyhtiöiden puuntarve kasvaa

Metsäteollisuuden viimeaikaiset investoinnit ovat lisänneet melkoisesti metsäyhtiöiden puuntarvetta. Metsäliitto aikoo käynnistää syyskuussa ympärivuorokautisen puhelinpalvelun tehostaakseen metsien talouskäyttöä. Eilen vihittiin käyttöön tuorein metsäteollisuuden suurinvestoinneista, Metsä-Serlan Kirkniemen paperitehdas.

Viimeaikaiset investoinnit ovat lisänneet metsäyhtiöiden puuntarvetta sen verran paljon, että jotkut ovat jo huolestuneita puun riittävyydestä. Metsäliitto arvioi hakkuupuun tarpeensa lisääntyvän parin lähivuoden aikana 50 prosenttia.

Puukaupan tehostamiseksi Metsäliitto aikookin perustaa ympärivuorokautisen puhelinpalvelun. Metsänomistaja voi syyskuun alusta alkaen soittaa "Metsälinjaan" 24 tuntia vuorokaudessa, jos hänelle iskee äkillinen tarve myydä metsiään virka-ajan ulkopuolella.

Metsäliitto toivoo uuden palvelun avulla tavoittavansa ne metsäomistajat, jotka tähän asti ovat kieltäytyneet myymästä metsiään tai ovat myyneet niitä nihkeästi. Yhä kasvava osa metsäomistajista asuu nykyään eri paikkakunnalla, missä metsä sijaitsee. Näitä kaupunkilaisia, koskematonta luontoa arvostavia metsänomistajia, aiotaan houkutella puukauppoihin korostamalla ympäristöarvoja. Monelle perintömetsää omistavalle metsä on luonnonarvo, ei niinkään lisätulon lähde.

Myös Enso on huolissaan siitä, että Suomen metsissä kasvaa puuta, mutta silti joudutaan turvautumaan tuontipuuhun. Sen mukaan Suomeen ei pitäisi rakentaa uusia tehtaita, koska nykyisillekään ei tahdo riittää kotimaista puuta.

Mistään yllättävästä puupulasta ei kuitenkaan voida puhua, koska nykyiset investoinnit on tehty tiedossa olevien hakkuusuunnitelmien mukaan.
(MTV3/Leena Laakso)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja