Mainos

Metsäteollisuus aikoo irtautua EK:sta – EK pettynyt

Työnantajajärjestö Metsäteollisuus aikoo irtautua Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta.

Metsäteollisuus järjestää ylimääräisen kokouksen 30. kesäkuuta, jossa asiasta on määrä päättää. Jos asia hyväksytään, Metsäteollisuuden jäsenyys EK:ssa päättyy ensi vuoden alkuun.

Metsäteollisuus kertoo lisää irtautumisaikeista tiedotustilaisuudessa klo 10.

Metsäteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 42 000 ja välillisesti noin 160 000 ihmistä. Helsingin Sanomien mukaan Metsäteollisuus ei kertonut päätöksestä etukäteen EK:lle tai työntekijäjärjestöille. 

Syynä irtautumisaikeisiin on pettymys siihen, miten Elinkeinoelämän keskusliitto on hoitanut alan edunvalvontaa, kertoo Metsäteollisuuden hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen Helsingin Sanomille.

Pesosen mukaan EK on tehnyt kompromissiratkaisuja, jotka eivät palvele Metsäteollisuutta riittävästi. Metsäteollisuus on viiden vuoden ajan pyrkinyt saamaan EK:n muuttamaan lobbauspainotuksiaan.

Pesosen mukaan neuvottelut kilpailukykysopimuksesta eivät vaikuttaneet eropäätökseen. Pesonen sanoo, että kilpailukykysopimus ei ole Metsäteollisuudelle kovin merkittävä.

Elinkeinoelämän Keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo STT:lle, etteivät Metsäteollisuuden lähtöhalut tulleet yllätyksenä. Häkämiehen mukaan Metsäteollisuuden ilmoitus on EK:lle pettymys.

– Tavoitteenamme on olla elinkeinoelämän yhtenäinen ääni, nyt siitä äänestä lähtee tärkeä pala pois. Näinkin voimme jatkaa ja uskon, että jollain tavalla yhteistyö myös Metsäteollisuuden kanssa jatkuu.

Häkämies muistuttaa, että Metsäteollisuuden lähdön jälkeen EK:ssa on edelleen 26 jäsenliittoa.

– Muilta liitoilta ei ole ilmennyt vastaavanlaisia irtautumishaluja, vaan EK:n hallituksen päätökset on tehty hyvin suurella enemmistöllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.