MT: Autoliikenteen työnantajaliitto lähtemässä EK:sta

Autoliikenteen työnantajaliitto (ALT) on irtautumassa Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK), kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Lehden mukaan ALT:n liittokokous päätti erosta yksimielisesti viime perjantaina. Ero astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Liiton toimitusjohtaja Mari Vasarainen sanoo lehdelle, että lähtöön ei liity draamaa. Eroa vauhditti EK:n päätös siitä, että keskusliitto ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja.

– Ero ei aiheuta suuria muutoksia järjestömme toimintaan. Työehtosopimuksista neuvotellaan kuten ennenkin, Vasarainen sanoi Maaseudun Tulevaisuudelle.

ALT:ssä oli viime vuonna yhteensä 757 jäsenyritystä, jotka työllistivät yhteensä noin 24 500 työntekijää ja toimihenkilöä. Jäsenyritykset toimivat tavaraliikenteessä, linja-autoliikenteessä, taksivälitystoiminnassa ja säiliöautoliikenteessä.

Viime vuonna Metsäteollisuus ry ilmoitti jättävänsä EK:n. Metsäteollisuus lähti keskusjärjestöstä, koska halusi keskittyä metsäteollisuuden kannalta tärkeisiin asioihin, kun EK on ajanut muidenkin ryhmien etuja.

 

Lue myös:

    Uusimmat