Mainos

MT: Autoliikenteen työnantajaliitto lähtemässä EK:sta

Autoliikenteen työnantajaliitto (ALT) on irtautumassa Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK), kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Lehden mukaan ALT:n liittokokous päätti erosta yksimielisesti viime perjantaina. Ero astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Liiton toimitusjohtaja Mari Vasarainen sanoo lehdelle, että lähtöön ei liity draamaa. Eroa vauhditti EK:n päätös siitä, että keskusliitto ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja.

– Ero ei aiheuta suuria muutoksia järjestömme toimintaan. Työehtosopimuksista neuvotellaan kuten ennenkin, Vasarainen sanoi Maaseudun Tulevaisuudelle.

ALT:ssä oli viime vuonna yhteensä 757 jäsenyritystä, jotka työllistivät yhteensä noin 24 500 työntekijää ja toimihenkilöä. Jäsenyritykset toimivat tavaraliikenteessä, linja-autoliikenteessä, taksivälitystoiminnassa ja säiliöautoliikenteessä.

Viime vuonna Metsäteollisuus ry ilmoitti jättävänsä EK:n. Metsäteollisuus lähti keskusjärjestöstä, koska halusi keskittyä metsäteollisuuden kannalta tärkeisiin asioihin, kun EK on ajanut muidenkin ryhmien etuja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.