Mainos

Metsässä jolkottaneet elefantit kummastuttivat Göteborgissa

Kolme karkuteillä ollutta sirkuselefanttia aiheutti ihmetystä Göteborgissa. Eläimet jolkottivat nimittäin vapaana pitkin metsikköä sekä sen vieressä sijaitsevalla puistotiellä.

Norsut olivat karanneet lähellä sijaitsevasta sirkuksesta. Mahdollista myös on, että norsut päästettiin ulos tarkoituksella.

–Norsut olivat ensin aitauksessa, mutta sitten henkilökunta avasi portin ja ne lähtivät ulos. En tiedä kuvittelivatko he, että norsut palaisivat sirkukseen, mutta ne lähtivät suoraan metsään ja asfalttitielle, silminnäkijä kertoo Aftonbladetille.

Silminnäkijöiden mukaan yksi elefanteista jäi seisomaan metsään, kun kaksi muuta paineli toiseen suuntaan.

– Hoitajat seisoivat metsässä ja vaikutti siltä, että he menettivät hieman hallintaa. Tilanne oli epämukava, sillä alueella liikkui perheitä lastenrattaiden kanssa ja paikalla oli pieniä lapsia. He olivat yllättyneitä ja järkyttyneitä, kuvailee Christer Johansson.

Poliisi ei saanut hälytyksiä elefanteista. Poliisi uskoo tämän johtuvan siitä, että karkumatka oli eläinten hoitajien hallinnassa.

Göteborgin karkumatkaa epäilläänkin lähinnä sirkuksen PR-tempaukseksi.

Aiemmin Ruotsissa sirkukset ovat saaneet esitellä norsujaan kaupungilla ihmisille, mutta nykyään tämä on kiellettyä.

Eläinasiantuntija Jonas Wahlström arvioi, että sirkusnorsut tuskin aiheuttivat uhkaa vapaana jolkotellessaan.

– Sirkusnorsut ovat erittäin hyvin koulutettuja ja opetettu tekemään juuri niin kuin halutaan. Toki jos norsut lähtisivät juoksemaan paniikissa, ne voisivat jyrätä alleen ihmisiä. Mutta yllättyisin, jos näin kävisi sirkuselefanttien kanssa. Ihmiset voivat vain väistää norsuja kävelytiellä niiden tullessa, Wahlström arvioi Aftonbladetissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.