Mainos

Metsäpalot polttivat armeijan tukikohtaa

Venäjän metsäpalot ovat tuhonneet kolmetoista lentokonehallia Moskovan lähettyvillä sijaitsevasta merivoimien tukikohdasta heinäkuun lopussa. Venäläisviranomaiset kielsivät aluksi palojen vahingoittaneen millään tavoin sotilastukikohtaa, mutta myöhemmin tukikohdan tuhoista annettiin tarkat tiedot.

Tiedot julkistettiin sen jälkeen, kun venäläinen Lifenews.ru-internetsivusto kertoi 200 lentokoneen ja helikopterin palaneen poroksi. Viranomaiset kiistivät tiedot ensi alkuun ja väittivät, ettei nettijutussa mainittua tukikohtaa ollut edes olemassa. Myöhemmin palovahingot kuitenkin myönnettiin ja niitä täsmennettiin.

Paloissa tuhoutui viranomaisten mukaan henkilöstön päämaja, talousosasto, kolmetoista lentokonehallia joissa oli ilmailuun liittyvää tarpeistoa, sekä seitsemäntoista varastokenttää joilla oli useita ajoneuvoja.

Paloista syytetään lainsäädäntöä

Tähän mennessä paloissa on kuollut 40 ihmistä ja 2 000 perhettä on menettänyt kotinsa. Seitsemälle alueelle on julistettu hätätila tulipalojen vuoksi.

Osa poliitikoista ja luonnonsuojelijoista Venäjällä syyttävät tulipaloista Vladimir Putinin kehotuksesta neljä vuotta sitten säädettyä lakia. Laki tähtäsi metsien tehokkaampaan hyödyntämiseen, ja purki valtiojohtoisen metsänhoitojärjestelmän. Samalla muun muassa 70 000 metsänvartijaa sai lopputilin. Metsänvartioiden tehtäviin kuului esimerkiksi maastopalojen paikantaminen ja estäminen.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.