Mainos

Metsähallitus uudistaa internet-ilmettään

Metsähallitus houkuttelee tietokoneiden ääreen jumittuneita kaupunkilaisia luontoon uudistettujen Internet-sivujensa avulla. Osoitteen www.metsa.fi alta löytyy muun muassa kerran viikossa päivitettäviä valokuvia maan eri kansallispuistoista, tietoa autiotuvista ja ohjeet oikeaoppiseen nuotion sytytykseen.

Metsähallituksen puistonhoitaja Hannu Ormio muistuttaa, että juuri nyt on paras aika lähteä retkelle niittyalueille ja järvien rannoille. Korpimetsiin puolestaan ei itikoita vieroksuvilla ole heinäkuussa asiaa.

-Metsäretkellä pitää maksaa vain omista eväistä. Valmiiden reittien varrella on vessoja ja taukopaikkoja. Mukaan tarvitsee vain oikeat varusteet ja asenteen. Roskat on huolehdittava mukanaan pois metsästä, Ormio tähdentää. Perusvarusteista tärkeimmät ovat mukavat jalkineet, kartta ja kompassi sekä juomavettä. Kengiksi käyvät yhtä hyvin vaelluskengät kuin kumisaappaat.

Pääkaupunkiseudun monipuolisin retkeilyalue on Nuuksion kansallispuisto, jonka reitit vievät yli sadan järven ja lammen rannalle. Heinäkuisten päiväperhosten bongailuun sopivia niittyjä löytyy etenkin Sipoon Hindsbystä. Uutena kohteena Ormio mainitsee Hämeen luontokeskuksen perinnetilan Tammelassa Liesjärven kansallispuistossa.

Vierailijoille avoimella Korteniemen tilalla viljellään maata vanhojen menetelmien mukaan ja kasvatetaan karjaa. -Tilan töihin voi mennä vapaasti mukaan ja osallistua vaikka niittämiseen tai heinän tekoon, Ormio mainostaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.