Mainos

Metrossa hyökännyt vangittiin

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut metromatkustajaa kirveellä lyöneen 36-vuotiaan helsinkiläismiehen.

Vangittu mies on myöntänyt teon, ja häntä epäillään todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Väkivallanteon uhri on edelleen sairaalassa kriittisessä tilassa.

Hyökkääjä löi 23-vuotiasta, itselleen tuntematonta miestä useita kertoja päähän kirveen teräpuolella. Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimon mukaan teon motiivi on jäänyt epäselväksi.

Tekijällä on ollut mielenterveysongelmia. Yli vuosi sitten tehdyssä mielentilatutkimuksessa hänet todettiin täyttä ymmärrystä vailla olevaksi. Mies on aiemmin tuomittu useista pienemmistä rikoksista. Mielentilatutkimus tehtiin omaisuusrikosoikeudenkäynnin yhteydessä.

Rautaheimon mukaan miehen mielentila tutkitaan tämän rikoksen käsittelyn aikana melko varmasti uudestaan. Aikaa syytteen nostamiseen on varattu elokuun loppuun asti.

HKL pohtii turvakameroita vaunuihin

Helsingin metroissa ei aiemmin ole sattunut näin vakavaa väkivaltatapausta, Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) kertoi tänään. Liikennelaitos selvittää mahdollisuuksia parantaa turvallisuutta esimerkiksi lisäämällä vaunuissa liikkuvien partioiden määrää ja asentamalla nauhoittavia turvakameroita vaunuihin.

HKL vakuutti ottavansa metron matkustajien turvallisuuden huomioon monin tavoin. Metroista poistettiin viime vuonna häiritsevän käyttäytymisen takia 2 800 matkustajaa ja metroasemilta 12 000 ihmistä.

Uhri ja tekijä harvoin tuntemattomia toisilleen

Tuntemattomiin kohdistuvat väkivallanteot ovat Suomessa varsin harvinaisia. Helsingin poliisin mukaan uhri ja epäilty tuntevat vakavissa väkivaltarikoksissa yleensä toisensa tai ovat ainakin juuri tutustuneet.

Poliisiammattikorkeakoulussa tehdyn tutkimuksen mukaan uhri on epäillylle tuntematon noin 15 prosentissa henkirikoksista. Helsingissä tuntemattomien osuus on jonkin verran suurempi kuin muualla maassa.

Epäiltyjen mielenterveysongelmat ovat olleet henkirikosten taustalla noin kymmenessä prosentissa tapauksista. Tutkimuksessa tarkasteltiin tietoja 1980- ja 1990-luvuilta.

(MTV3-STT)

Eilinen veriteko metrossa on saanut matkustajat pelkäämään. Lipuntarkastajien mukaan yleinen rauhattomuus on lisääntynyt joukkoliikenteessä.

(Seitsemän uutiset 22.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.