Mainos

Metron vesivahinko vaikuttaa liikenteeseen myös huomenna

Eilen illalla keskustassa tapahtuneen putkirikon vuoksi metro ei liikennöi vielä huomenna Rautatientorin, Kampin eikä Ruoholahden asemille. HKL varmistaa huomisen aikana, että liikennöinti Rautatientorin metroaseman ohi on kaikilta osin turvallista.

Huomenna metro ajaa 5 - 6 minuutin vuorovälein Kaisaniemen ja Itäkeskuksen välillä. Itäkeskus-Vuosaari- ja Itäkeskus-Mellunmäki-osuuksilla liikennöidään noin 10 minuutin vuorovälein.

Yhteyksiä läntisen Helsingin suuntaan täydennetään lisäbussilla 65X ja raitiolinjan 8 lisävuoroilla. Lisävuoroja on myös Pasilan kautta kulkevilla poikittaislinjoilla 58 ja 58B.

Bussi 65X liikennöi linjan 65A reittiä välillä Sörnäinen - Ruoholahti. Sörnäisissä bussiin voi nousta linjan 65A pysäkeiltä. Ruoholahdessa bussi 65X ajaa Porkkalankatua linjan 15 päätepysäkille Länsisatamankadulle. Bussi liikennöi noin klo 5.30 - 23.30.

Raitiolinjan 8 lisävuorot ajetaan Paavalin kirkon ja Salmisaaren välillä linjatunnuksella 8X.

Matkustajien toivotaan huomenna varaavan tavallista enemmän aikaa matkoihin. Lähijunilla Rautatieasemalle tulevien kannattaa kävellä torin yli Kaisaniemen metroasemalle, jos he matkustavat itäisen Helsingin suuntaan.

HKL:n Rautatientorin palvelupiste palvelee asiakkaita jälleen normaaliin tapaan, sillä veden vahingoittamat tietoliikenneyhteydet on saatu korjattua ja mm. matkakorttien lataus on mahdollista. Sen sijaan matkalippujen tarkastuksen asiakaspalvelupiste ja puhelinpalvelu on suljettu. Samoin Kompassitason lippuautomaatit ovat poissa käytöstä.

Jos asiantuntijoiden selvitykset osoittavat liikennöinnin Rautatientorin rataosuudella kaikilta osin turvalliseksi, metroliikenne Kamppiin asti alkaa keskiviikkoaamuna. Metrojunat kuitenkin ajavat Rautatientorin metroaseman ohi, sillä asema pysyy suljettuna vielä pitkän aikaa.

Katso Pauli Poutasen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.