Mainos

Metron vartija pahoinpiteli siiderimiehen hississä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan vartijan pahoinpitelystä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Teko tapahtui lokakuussa 2013 Helsingin rautatieasemalla. Vartija kiisti syytteen. Hänen mukaansa voimakeinot olivat tarpeellisia järjestyksen ylläpitämiseksi ja uhri oli itse aiheuttanut tilanteen. Uhri, toinen vartija ja valvontakamera todistivat toisin.

Tapahtumat alkoivat metrolaiturilta, jossa kaksi vartijaa oli pyytänyt siideriä juonutta miestä laittamaan tölkin pois. Näin hän oli tehnytkin.

Tuomitun vartijan mukaan siiderimies oli kuitenkin solvannut kahta vartijaa, jonka takia hän päätti poistaa miehen metroasemalta.

Laiturilta oli päädytty hissiin, jossa pahoinpitely tapahtui.

Ristiriitaisia kertomuksia

Uhrin kertomuksen mukaan häntä oli yllättäen lyöty hississä. 23-vuotias vartija oli sanonut, että nyt annetaan opetus ja lyöntejä tuli uhrin mukaan yli kymmenen.

Tuomitun vartijan mukaan siiderimies oli uhkaillut ja potkinut hississä, minkä takia häntä piti rauhoittaa.

Todistajana kuullun toisen vartijan mukaan tällaista ei tapahtunut. Uhri ei ollut uhkaillut hississä, vaan hänen vartijatoverinsa teki ensimmäisen liikkeen. Sen jälkeen tilanne ”räjähti käsiin”.

Valvontakameratallenteelta selvisi kuinka vartija alkoi yht’äkkiä lyödä uhria.

Käräjäoikeus totesikin, että vartija teki uhrille ruumiillista väkivaltaa ilman, että uhri olisi antanut siihen mitään aihetta.

Sen jälkeen uhri oli puolustautunut aiheetonta hyökkäystä vastaan, oikeus totesi.

Kyynärvarsi kaulalla

Vartija oli lisäksi vienyt uhrin hissimatkan jälkeen maahan siten, että kyynärvarsi on ollut kaulan lähellä. Toisen vartijan mukaan tällainen liike ei ollut sallittu.

Oikeus piti väkivallan kohdistamista kaulan alueelle vaarallisena ja vakavana tekona. Kun vartija oli vielä syyllistynyt tekoon järjestyksenvalvojana työtehtävää hoitaessaan, niin sakkorangaistus ei ollut riittävä seuraamus. Vankeustuomio oli ehdollinen, koska vartijalla ei ollut aiempia merkintöjä rikosrekisterissä.

Vartija määrättiin maksamaan uhrille 500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.