Mainos

Meteorologi: Talven surkein sääviikko edessä

Sää lauhtuu viikonloppuna. Ensi viikolla plusasteille kivutaan Etelä-Lapissa asti. Sateita kulkee Suomen yli päivittäin. Sää on harmaata ja märkää.

Ensi yönä korkeapaineen selänne käväisee Suomen yllä ja yö on kylmä koko maassa. Lämpötilat ovat etelän kymmenestä pakkasasteesta Lapin 20-25 pakkasasteeseen.

Huomenna lauantaina sadealue kulkee Suomen yli. Sateet saapuvat länteen jo iltapäivällä.

– Sade alkaa lumena kaikkialla, mutta muuttuu vetisempään suuntaan lännessä ja etelässä. Idässä ja pohjoisessa lunta sataa 5-10 senttimetriä. Etelässä ja lännessä vesisade alkaa sulattaa lumia, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sadealueen mukana sää lauhtuu. Ensi viikko näyttää sateiselta ja lauhalta.

– Etelässä pysytellään plusasteilla hamaan tulevaisuuteen. Ensi viikolla sadealueita kulkee Suomen yli päivittäin. Etelässä sateet ovat vettä ja räntää, pohjoisessa lunta tai räntää. Talven surkein sääviikko on edessä, sateista ja loskaista, ei oikein talvinen viikko, sanoo Aleksi Jokela.

Ensi viikolla lämpöasteille noustaan Etelä-Lapissa asti.

– Etelässä lämpötilat ovat laajalti 2-4 plusasteessa, maan keskiosassa 0-2 asteessa ja pohjoisessa nollan molemmin puolin. Ensi viikon loppupuolen ennuste on vielä epävarma, jatkuuko sää lauhana vai viileneekö hieman, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.