Mainos

Meteorologi jatkosta: Voi olla, että talven kylmyyshuippu meni jo

Lumi-, räntä- ja vesisateet huonontavat ajokeliä alkuviikolla. Sää kylmenee vähän ja väliaikaisesti viikon puolivälin jälkeen, mutta lauhtuu uudelleen viikonlopuksi.

Tilastollisesti tammi-helmikuun vaihteessa ollaan talven kylmimmissä lukemissa. Tammikuun kolme ensimmäistä viikkoa mentiin kovissa pakkasissa, viime viikko puolestaan oli lauha. Nyt ennusteet ennakoivat keskimääräistä lämpimämpää säätä helmikuulle.

– Voi olla, että tämän talven kylmyyshuippu on jo saavutettu, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tällä viikolla sää on erittäin vaihtelevaa. Alkuviikko on etelässä lauha. Tiistaina lumi-, räntä- ja vesisateet huonontavat ajokeliä maan etelä- ja keskiosassa, keskiviikkona maan eteläosassa. Pohjoisessa talvinen pakkassää jatkuu, eikä siellä ole viikon mittaan tulossa suurempia sateita.

Keskiviikon jälkeen sää kylmenee tilapäisesti.

– Torstai ja perjantai ovat laajalti poutaisia päiviä. Etelässäkin on pikkupakkasta, pohjoisessa pakkasta voi olla 20-25 astetta.

Loppuviikolla sää näyttää lauhtuvan uudelleen. Lännessä ja etelässä lämpötilat kohoavat todennäköisesti jälleen plussalle.

– Lauantaina lounaistuuli voimistuu ja tulossa on uusia sadealueita. Sade voi tulla vetenä maan keskiosassa asti. Lauha ja epävakainen säätyyppi voi jatkua pitkälle ensi viikkoon, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.