Mainos

Meteorologi: Sama matalapaine pyörii ympyrää Suomen yllä – hyviä uutisia pohjoisen rinteille

Tällä viikolla Suomi kuuluu matalapaineen alueeseen. Lumisateita tulee ajoittain. Pakkaslukemat ovat Lapissakin maltillisia.

Viikon sää on enimmäkseen pilvistä. Lumisateitakin on liikkeellä.

– Yksi ja sama matalapaine pyörii ympyrää Suomen yllä koko viikon. Sää on harmaata, lumisateita on liikkeellä päivittäin. Sää kylmenee vähän, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tänään maanantaina lunta sataa monin paikoin. Sateet heikkenevät illan ja ensi yön aikana. Lännessä ja etelässä lämpötilat ovat nollan vaiheilla. Itään ja pohjoiseen virtaa idästä vähän viileämpää ilmaa ja lämpötila on viiden pakkasasteen tienoilla.

Huomenna tiistaina matalapaineen keskus on Pohjois-Lapissa ja siellä sataa kunnolla lunta.

– Ajoittaiset, enimmäkseen heikot lumisateet ovat mahdollisia myös muualla. Sää on pilvistä. Lämpötilat vaihtelevat etelän nollasta pohjoisen noin viiteen pakkasasteeseen.

Aurinko voi näyttäytyä loppuviikolla

Keskiviikkona matalapaineen keskus on Suomen länsipuolella. Tuuli puhaltaa lounaasta. Päivällä on enimmäkseen pilvipoutaa, mutta lumisateet yleistyvät illalla lännestä alkaen.

– Torstaista lähtien matalapaineen keskuksen sijainti on vaikeasti ennustettavissa ja samalla sateiden ennustettavuus heikkenee. Sää jatkuu kuitenkin enimmäkseen pilvisenä. Lumisateita on liikkeellä päivittäin, mutta niiden tarkkaa paikkaa on tässä vaiheessa mahdotonta sanoa. Aurinko saattaa näyttäytyä paikoin loppuviikolla. Jos sää selkenee kunnolla, niin pakkanen kiristyy, toteaa Miina Manninen.

Etelässä lämpötilat ovat viikon mittaan päivisin enimmäkseen lähellä nollaa, öisin on pakkasta. Maan keskivaiheilla on pikkupakkasta, pohjoisessa pakkasta on kymmenen asteen molemmin puolin. Lapissakin säästytään siis paukkupakkasilta, joten talvilomiaan viettävät pääsevät hyvin ulkoilemaan.

– Mukavaa hiihtolomasäätä, paitsi että aurinko ei lämmitä kasvoilla, sanoo Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.