Näkemiin aurinko, nyt lauhtuu: Etelään taas plusasteita – sateet lunta ja vettä

Säätyyppi on nyt muuttumassa. Aurinkoiset päivät vaihtuvat pilviseen säähän. Sää lauhtuu ja paikoin tulee lumi- ja vesisateita.

Vielä tänään aurinko on pilkahdellut paikoin maan keski- ja pohjoisosassa.

Sää on lauhtumassa. Lämpötilan nollaraja nousee viikonlopun aikana Keski-Suomeen asti.

– Lämpötilojen voimakas vuorokausivaihtelu loppuu, kun ei ole enää selkeitä öitä. Lumisateiden todennäköisyys kasvaa viikonloppuna. Etenkin idässä tulee lauantaina lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Huominen perjantai on harmaa päivä koko maassa.

– Heikot lumisateet ovat mahdollisia missä päin maata tahansa. Etelärannikolla voi tulla jossakin vaiheessa päivää myös sakeampia lumikuuroja, ennustaa Miina Manninen.

Sää alkaa lauhtua vähitellen etelästä alkaen. Perjantaina etelässä ollaan 0..-1 asteessa, maan keskivaiheilla -2...-4 ja pohjoisessa -4...-7 asteessa.

Harmaa viikonloppu

Myös lauantain sää on pilvinen koko maassa. Itä-Suomessa ja Lapissa satelee lunta pitkin päivää. Lännessä on poutaa. Sää lauhtuu taas asteen pari perjantaihin verrattuna. Etelässä ollaan nollassa tai vähän plussalla, maan keskivaiheilla nollan molemmin puolin, pohjoisessa on pikkupakkasta.

Sunnuntaikin on koko maassa pilvinen.

– Sää on taas asteen verran lämpimämpää kuin edellisenä päivänä. Etelärannikolla voi olla jo +2 astetta. Lämpötilan nollaraja nousee Oulun korkeudelle, Lapissa on pikkupakkasta. Päivällä ainakin Itä- ja Pohjois-Suomessa liikkuu lumisateita. On mahdollista, että Etelä-Suomeen saapuu sunnuntaina illalla tai maanantaina sadealue, joka on pääasiassa vettä, toteaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat