Mainos

Meteorologi ensi viikosta: Askel kohti kevättä!

Ensi viikon sää on lauhaa ja melko pilvistä. Sateet voivat olla jo vettä ja räntää maan eteläosassa. Lapissa pysytellään pakkasella.

Viikonloppu on pilvinen ja sää alkaa lauhtua. Lumisateita tulee lauantaina maan itä- ja pohjoisosassa, sunnuntaina idässä ja maan keskiosassa. Etelässä ja kaakossa voi tulla sunnuntaina vähäisiä räntä- ja lumisateita. Lämpötilat ovat laajalti pikkupakkasella, etelässä rannikolla voidaan käydä suojan puolella.

Ensi viikolla sää lauhtuu edelleen.

– Maanantaina etelässä ollaan paikoin 3-4 plusasteessa. Maan etelä- ja keskiosassa on todennäköisesti suojaa alkuviikolla, lämpötilan nollaraja kohoaa Oulun korkeudelle. Lapissa pysytellään pakkasella. Sää on melko pilvistä, aurinko voi paikoin pilkahdella, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Etelässä osa sateista vettä

Alkuviikolla tulee paikoin sateita. Sateet voivat tulla etelässä räntänä ja vetenä, pohjoisessa sateet ovat lunta.

Sään ennustettavuus heikkenee jo heti maanantain jälkeen.

– Sää näyttää jatkuvan melko lauhana, mutta kuinka lauhana, se on vielä epävarmaa. Etelässä voidaan pysyä pääasiassa plussan puolella. Lämpöasteet ja vesisateet alkavat jo sulattaa lumia, joten tämä on askel kohti kevättä, sanoo Aleksi Jokela.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen mukaan ensi ja sitä seuraavalla viikolla sää on Suomessa keskimääräistä lämpimämpää. Maaliskuun loppupuolella lämpötilat ovat ennusteen mukaan lähellä keskimääräisiä. Sademäärissä ei näy juurikaan poikkeamaa tavanomaiseen.

Ensi viikolla talvilomiaan viettävät maan pohjoisosan koululaiset.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.