Mainos

Meteorologi: Syyskuun lämpö jatkuu – ensi viikollakin jopa yli 20 astetta

Korkeapaine pysyy viikonlopun yli Suomen eteläpuolella ja maahamme virtaa edelleen lämmintä ilmaa lounaasta. Lämpötilat ovat viitisen astetta ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja korkeampia.

Viikonlopun sää on viime päivien sään kaltaista. Aamut voivat paikoin alkaa sumuisina ja pilvisinä, mutta iltapäivisin nähdään monin paikoin aurinkoa. Maan pohjoisosan yli itään liikkuu kuitenkin ajoittain heikkoja vesisateita.

– Loppuviikon lämpimin päivä on tänään perjantaina, kun etelässä voidaan mitata 22 asteen lukemia. Lapissa lämpimintä on vasta sunnuntaina, kun tuulet kääntyvät sielläkin puhaltamaan lounaasta. Auringonpaisteessa 20 asteen lukemat ovat viikonloppuna todennäköisiä maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa liikutaan 15 asteen molemmin puolin. Lähinnä Lapissa esiintyy öisin hallaa, muualla on öisin noin kymmenen astetta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Alkuviikolla Suomen lounaispuolella on matalapaine.

– Se saattaa lisätä pilvisyyttä etelässä ja nostattaa sade- tai ukkoskuuroja, mutta joka tapauksessa ajankohtaan nähden lämmin sää jatkuu. Ensi viikon loppupuoliskon ennuste on vielä epävarma, mutta 20 asteen lukemat ja ylitykset näyttäisivät todennäköisiltä koko ensi viikon ajan maan etelä- ja keskiosassa, toteaa Markus Mäntykannas.

Pohjoisessakin lämpötilat käyvät ensi viikolla ajoittain yli 15 asteessa. Aamusumut ja niistä syntyvät sumupilvet saattavat kuitenkin viilentää iltapäiviä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.