Mainos

Meteorologi mysteerikoneen etsintäalueesta: Sään puolesta kaamea paikka

Meteorologin mukaan mysteerikoneen etsintäalue Intian valtamerellä on aluetta, missä sääolot ovat erittäin vaikeat.

Kadonneen malesialaisen matkustajakoneen etsinnät Intian valtamerellä keskeytettiin huonon sään vuoksi. Australian mukaan etsintäalueella on satanut rankasti ja tuulenpuuskat ovat nostattaneet hyökyaaltoja. Konetta on etsitty kaukana merellä Australian länsipuolella.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi toteaa, että kaameampaa paikkaa etsinnöille saa hakea.

– Paikka on keskellä aavaa merta, missä matalapaineet voivat jyllätä mielin määrin. Alue, missä koneen mahdollisia osia on havaittu, on lähellä reittiä, jossa matalapaineet kiertävät Etelämannerta. Näiden matalapaineiden hännät ovat nyt osuneet etsintäalueelle. Lisäksi etsintäalueen koillispuolella on hirmumyrsky eli trooppinen sykloni Gillian. Se suuntaa etelään kohti etsintäaluetta, mutta tämän hetken ennusteen mukaan heikkenee ja hajoaa ennen etsintäalueelle saapumistaan, toteaa Liisa Rintaniemi.

Vuodenaika on nyt eteläisellä pallonpuoliskolla kääntymässä syksyyn ja talveen, jolloin matalapaineiden reitti siirtyy lähemmäs päiväntasaajaa ja siten myös etsintäaluetta.

– Jos etsintä jatkuu pitkään, on todennäköistä, että sää tulee haittaamaan etsintöjä usein. Mitä pitempään etsinnät jatkuvat, sitä hankalammaksi tilanne käy sään kannalta, sanoo Liisa Rintaniemi.

Malesian viranomaiset kertoivat eilen, että kaksi viikkoa sitten kadonnut kone putosi Intian valtamereen. Tieto perustuu lentoturmatutkijoiden laskelmiin koneen sijainnista. Satelliittikuvissa ja etsintälennoilla meressä on havaittu useita kappaleita, joiden epäillään olevan peräisin koneesta.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla olleella Malaysia Airlinesin lennolla oli 239 ihmistä, suurin osa heistä kiinalaisia. Etsintöjä jatketaan huomenna Intian valtameren eteläosassa. 

MTV UUTISET - STT - AFP - REUTERS

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.