Mainos

Meteorologi: Malta vielä pari päivää – viikonloppuna hellettä ja aurinkoa

Alkuviikko on vielä laajalti epävakainen ja keskimääräistä viileämpi, mutta viikonlopuksi ennustetaan jo hellettä.

Suomen itäpuolella oleva matalapaine pyörittää vielä alkuviikolla sateita ja runsasta pilvisyyttä Suomeen. Loppuviikolla Euroopan suursäätilanne muuttuu, kun Venäjälle alkaa vahvistua korkeapaine ja Skandinaviaan virtaa lämmintä ilmaa etelästä aina Välimereltä asti.

Tänään maanantaina jatkuvia sateita tulee maan keski- ja itäosassa, Lapissa tulee paikoin sade- tai ukkoskuuroja. Lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa 15 asteen molemmin puolin. Lapissa päästään paikoin yli 20 asteeseen. Illalla sää poutaantuu lännestä alkaen.

Tiistaina Länsi- ja Pohjois-Lapissa tulee sadekuuroja ja ukkonen voi jyrähtää. Muualla pohjoisessa on poutaisempaa ja monin paikoin aurinkoista ja lämpötila kohoaa siellä 20 asteen vaiheille. Etelämpänä pilvisyys on runsasta ja idässä satelee vettä. Idässä jäädään alimmillaan alle kymmeneen asteeseen, länsirannikolla lämpötila on lähes 20 asteessa.

– Keskiviikkona matalapaine kierrättää runsaita sateita maan keskivaiheille. Lapissa sadekuurot ja ukkoset jatkuvat edelleen. Poutaisinta ja aurinkoisinta lienee etelä- ja lounaisrannikolla, missä lämpötila voi kohota 20 asteen tienoille. Koleinta on maan keskivaiheiden sateisilla alueilla, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstain ja perjantain aikana sateet muuttuvat kuurottaisiksi ja poutaiset ja aurinkoiset hetket yleistyvät. Lämpötila kohoaa jo laajemmin Etelä- ja Keski-Suomessa 20 asteeseen, pohjoisessa ollaan 15 asteen tuntumassa.

– Viikonlopun aikana Suomeen on virtaamassa helleilmaa etelästä Välimereltä asti. Tämän hetken ennusteen mukaan viimeistään sunnuntaina pitäisi olla hellettä laajalti Etelä- ja Keski-Suomessa, pohjoisessakin yli 20 astetta. Paikoin lämpötila voi kohota jopa 30 asteen lähelle, ennustaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso yltä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.