Mainos

Meteorologi: Maanantaina ainekset kovalle myrskylle

Suomi on nyt voimakkaiden matalapaineiden reitillä. Jo ensi yönä tuulet voivat yltää myrskyksi pohjoisilla merialueilla sekä tuntureilla ja tuuli on puuskaista koko maassa perjantaina. Tämän hetken ennusteissa näkyy maanantaille perjantain myräkkää kovempi myrsky.

Perjantain vastaisena yönä voimakas matalapaine kulkee Pohjois-Suomen yli itään. Lapissa tulee lunta jopa kymmenen senttimetriä. Myös maan keskiosassa tulee sateita, joiden olomuoto vaihtelee.

– Pohjoisilla merialueilla ja tuntureille voidaan mitata myrskylukemia. Maalla kovimmat tuulet ovat Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Itä-Suomessa ja rannikoilla. Perjantaina päivällä tuuli on voimakasta ja puuskaista koko maassa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lapissa on perjantaina päivällä jo pääosin poutaa ja aurinkoista, maan etelä- ja keskiosassa voi tihuttaa vettä.

Perjantain myrskymatalapaine vetää perässään lämmintä ilmaa. Lauantaina etelässä ja lännessä voi olla paikoin 7-8 astetta. Viikonloppu on kuitenkin epävakainen. Sadealue kulkee Suomen yli hitaasti itään. Lännessä sataa lauantaina vettä, pohjoisessa sateiden olomuoto on vettä, räntää ja lunta. Päivä on yhä tuulinen.

Sunnuntaina saderintama on Itä-Suomessa ja väistyy sieltäkin päivän aikana, osa sateista on lunta. Länsi- ja Pohjois-Suomessa aurinko voi näyttäytyä. Sää viilenee. Pohjoisessa ollaan pakkasella ja etelässäkin on vain muutama plusaste. Sunnuntaina merialueilla tuulee kovaa. Sunnuntai-iltana uusi sadealue saapuu länteen ja kulkee kohti koillista. Lännessä ja pohjoisessa satelee lunta.

Myrsky riepottelee Suomea maanantaina?

Tämän hetken ennusteissa maanantaille on tulossa uusi, perjantain myräkkää voimakkaampi myrskymatalapaine.

– Näissä maanantain ennusteissa on aineksia kovalle myrskylle. Jos tämä ennuste toteutuu, myrskyvahingot ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa. Voimakas sadealue tuo sateita koko maahan. Sateet voivat alkaa lumena, mutta laajalti tulee vettä, Lapissa sateet ovat lunta. Ennuste tarkentuu lähipäivinä, toteaa Miina Manninen.

Sää näyttää kylmenevän edelleen ensi viikon alussa. Tiistaina sateet voivat olla lunta myös etelässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Tuuliennusteen myös maa-alueille löydät sääsivustolta kohdasta Merisää.

Katso ylhäältä videolta ennuste maanantaille asti ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.