Mainos

Myrsky tuo Suomeen tuulituhoja ja lämpöä perjantaina

Loppuviikko on sateinen ja tuulinen, perjantaina on paikoin jopa myrskyisää ja tuulituhot ovat mahdollisia. Sateet tulevat vetenä, räntänä ja lumena. Sää on ajankohtaan nähden lämmintä.

Viikko jatkuu epävakaisena, sateita kulkee Suomen yli päivittäin. Sää on edelleen lämpenemässä.

– Tänään voimakas lounaisvirtaus kuljettaa meille lämpimämpää ilmaa. Perjantaina Suomen yli kulkeva myrskymatalapaine tuo mukanaan vieläkin lämpimämpää, toteaa MTV uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tänään keskiviikkona sää on harmaa ja sateinen suuressa osassa maata. Aurinko voi pilkahtaa etelärannikolla ja kaakonkulmalla.

– Sateet yleistyvät ja voimistuvat etenkin Länsi-Suomessa ja pohjoisessa, mutta muuallakin tulee sateita. Etelässä ja lännessä sateet ovat vettä, idässä ja pohjoisessa sateen olomuoto vaihtelee. Todennäköisimmin lunta sataa Pohjois- ja Keski-lapissa. Lämpötila on jo tänään etelässä ja lounaassa paikoin yli viidessä asteessa, pakkasta on vain Pohjois- ja Keski-Lapissa.

Huomenna torstaina sama sadealue on edelleen Suomen yllä. Torstaina sateita tulee pääasiassa Itä- ja Etelä-Suomessa. Sateet ovat enimmäkseen lunta ja räntää, etelässä voi tulla myös vettä. Torstai-iltana sää kirkastuu lännestä alkaen hetkellisesti.

Myrskytuulia perjantaina

Perjantaina Atlantilta saapuva myrskymatalapaine kulkee tämän hetken ennusteen mukaan maan pohjois- ja keskiosan yli itään.

– Kaikilla merialueilla tuuli on kovaa, Perämerellä ja tuntureilla myrskyistä. Sisämaassa tuuli on voimakasta ja puuskaista koko maassa, kovimmat tuulet ovat näillä näkymin perjantaina aamulla Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Lapissa ja Kainuussa. Myrskytuhot ja sähkökatkot ovat mahdollisia. Koko päivä on tuulinen, sanoo Miina Manninen.

Sadealue kulkee nopeasti perjantaiaamun aikana Pohjois- ja Keski-Suomen yli. Sateet ovat pääasiassa lunta, lännessä voi sataa ensin lunta, sitten vettä. Etelä-Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle lunta voi tulla kymmenen senttimetriä. Lisäksi voimakas tuuli kinostaa lunta.

Perjantain myrsky tuo mukanaan annoksen vielä lämpimämpää ilmaa Etelä- ja Keski-Suomeen. Lämpötilat ovat yli viidessä plusasteessa.


Viikonloppunakin sää on epävakaista.

– Vielä on liian aikaista sanoa, missä sataa. Todennäköisesti sateet ovat Lapissa lunta ja Lapin eteläpuolella vettä. Tuuli on voimakasta myös viikonloppuna. Lauantai on melkein yhtä tuulinen päivä kuin perjantai. Viikon korkeimmat lämpötilat osuvat näillä näkymin perjantaille ja lauantaille. Rannikkoalueilla voi olla jopa 7-9 astetta. Sunnuntaina viilenee jo vähän.

Ensi viikolla sää näyttäisi jatkuvan epävakaisena, eikä selvää kylmenemistä ole tämän hetken ennusteissa näköpiirissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.