Karu sääennuste lakkopäivälle: Varaudu rankkoihin sateisiin – tuuli lähellä myrskyä

Perjantaina Suomeen saapuu voimakas matalapaine, joka tuo runsaita sateita ja tuulista säätä. Myös viikonloppu on epävakainen.

Tänään torstaina maan etelä- ja keskiosassa on päivällä sateiden mahdollisuus. Länsirannikolle ulottuu jo iltapäivällä jatkuvamman sateen alue Ruotsin puolelta.

– Tänään illalla Länsi-Suomeen tulee jo rankkoja sateita. Ensi yönä sateet leviävät etenkin maan keski- ja pohjoisosan ylle. Tuuli voimistuu ja on voimakasta lauantain vastaiseen yöhön asti, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Runsaat sateet voivat osaltaan hidastaa liikennettä perjantain lakkopäivänä.

– Aamulla sateita leviää jo eteläänkin. Aamun liikenteessä sataa laajalti vettä eikä ihan vähäisiä määriä. Päivän aikana tulee runsaita sateita koko maassa. Päivä on tuulinen, ei kuitenkaan ehkä ihan syysmyrskyksi asti ylletä, mutta lähellä käydään. Perjantaina iltapäivällä eteläisillä merialueilla voi kuitenkin olla puuskissa myrskyisää, toteaa Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat perjantaina etelässä 15 asteen tienoilla, pohjoisessa kymmenen asteen vaiheilla. Sademäärät ovat enimmillään 20-30 millimetriä ja sateiden joukossa voi olla myös ukkosia. Eniten sataa todennäköisesti maan länsi- ja pohjoisosassa.

Perjantaina iltapäivällä sade muuttuu ajoittaiseksi lounaasta alkaen.

Perjantain sateet ja tuulet ovat jäänteitä Atlantilla kulkeneesta trooppisesta Henri-myrskystä.

Myös viikonloppu on epävakainen. Matalapaine jää Suomen pohjoispuolelle. Sateet ovat ajoittaisia sadekuuroja. Etelässä lämpötilat ovat 15 asteessa, muualla maassa alle 15 asteessa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katso ylhäältä videolta perjantain ja loppuviikon ennuste koko maahan ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.






Uusimmat