Mainos

Jopa kaksi myrskyä ensi viikolla – lunta voi sataa etelässäkin

Tuulinen sää jatkuu, sillä myrskylukemia mitataan todennäköisesti ensi viikolla parinakin päivänä. Sää myös viilenee ja lumisateet ovat ajoittain mahdollisia etelässäkin. Etelän lumet tosin uhkaavat sulaa nopeasti.

Viime yönä myrsky riepotteli erityisesti Perämeren rannikkoa. Kovimmat tuulet mitattiin Oulun edustalla Hailuodossa, missä kovin keskituuli oli 29,3 m/s ja kovin puuska 36,3 m/s. Kovin puuskalukema oli jopa suurempi, kuin lokakuun alun Valio-myrskyssä, missä kovin puuska oli 31,1 m/s. Viime yön myräkkä meni kuitenkin ohi Valiota nopeammin eikä yltänyt Valion tapaan laajalti maa-alueille. Merivesi kävi Oulussa marraskuisessa ennätyskorkeudessa. Maarianhaminassa on tänään mitattu jopa yli yhdeksän lämpöastetta.

Pahimmat myrskytuulet ovat tältä erää hellittäneet, mutta sää on yhä tuulista.

Ensi yönä uusia sateita saapuu Suomeen. Sää on niin lämmintä, että sateet tulevat vetenä Etelä-Lapissa asti. Keski- ja Pohjois-Lapissa sateiden olomuoto voi vaihdella ja joukossa voi olla myös jäätävää sadetta. Tiet ovat paikoin liukkaita.

Lauantai on koko maassa harmaa päivä ja vesisateita tulee paikoin.

– Tuuli on merialueilla kovaa ja maallakin puuskaista. Lämpötilat ovat viiden plusasteen tietämissä Oulun korkeudelle asti, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.


Sunnuntain vastaisena yönä lisää sateita kulkee Länsi- ja Pohjois-Suomen yli. Sunnuntaipäivä on laajalti poutainen, aurinko pilkahtelee. Sää viilenee jo hieman. Lapissa on pakkasta, etelärannikolla voi olla vielä viitisen plusastetta.

Maanantain vastaisena yönä jälleen uusia sateita saapuu Suomeen ja ne kulkevat kohti koillista. Nämä sateet ovat näillä näkymin etelässä vettä tai mahdollisesti räntää, maan keskiosassa vettä, räntää ja lunta ja pohjoisessa lunta.

Ensi viikolla lisää myrskyjä

Maanantaina Suomeen on tulossa uusi myrsky.

– Vielä ei tiedetä, kuinka kova myrsky on tai mihin pahimmat tuulet osuvat. Tähän myrskyyn liittyy myös sateita. Maan keskiosaan voi tulla reilusti lunta, paikoin 20 senttimetriä. Maanantai-iltana paikoin maan eteläosaankin voi sataa lunta, mutta nämä lumet todennäköisesti sulavat nopeasti.

Sää viilenee alkuviikolla edelleen vähitellen. Ennusteissa näkyy seuraava raju matalapaine keskiviikon ja torstain tienoilla.

– Tämä voi olla jälleen myrsky. Sateet voivat alkaa etelässäkin lumena, mutta muuttuvat vedeksi, ennustaa Miina Manninen.

Yleiskuvaltaan ensi viikko on yhä keskimääräistä lämpimämpi. Pohjoisessa lämpötilat ovat maanantain jälkeen pakkasella, etelässä pääasiassa plussan puolella. Osa sateista voi silti etelässä olla siis märkää lunta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikonlopun ja ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.