Mainos

Meteorologi: Helteet hipovat Suomea loppuviikolla

Ennusteen mukaan sää lämpenee loppuviikkoa kohden maan etelä- ja keskiosassa. Viikonvaihteessa ja ensi viikon alussa lämpötila voi nousta jo paikoin yli 20 asteeseen.

Tämän viikon alku on epävakainen. Itään ennustetaan rankkoja sateita tiistaiksi ja keskiviikoksi, etelässäkin voi sataa paikoin reilusti. Idän sademäärät voivat olla jopa 50-60 millimetriä vuorokaudessa ja etelässäkin 20-30 millimetriä.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää alkaa lämmetä viikon puolivälin jälkeen maan etelä- ja keskiosassa.

– Pohjois-Euroopan ylle on muodostumassa korkeapaine. Sää näyttäisi olevan loppuviikolla alkuviikkoa aurinkoisempaa ja poutaisempaa, mutta joitain sateita on tulossa. Lähi-idästä virtaa Suomea kohti helteistä ilmamassaa. Perjantaina ja lauantaina voisi olla jo melko aurinkoista ja lauantaina 20 astetta lähellä monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Epävarmaa on, mitä siitä eteenpäin tapahtuu.

– Meille tulee niin lämmintä ilmamassaa ja kosteutta sen mukana, että rankkojakin sateita ja ukkosia voi syntyä. Mahdollista kuitenkin on, että aurinkoisilla alueilla lämpötila kohoaisi sunnuntaina tai alkuviikolla jo lähelle hellerajaa etelässä, kaakossa, idässä tai lounaassa. Ennuste on kuitenkin vielä epävarma. Venäjän puolella lämpötilat kohonnevat jo 30 asteen tienoille, toteaa Aleksi Jokela.

Pohjoisessa sää näyttää olevan tällä viikolla melko pilvistä. Lämpötilat ovat muutamasta plusasteesta viikonlopun Etelä-Lapin noin 15 asteeseen.

Katso tiistain rankkasateiden ennuste ja seuraa sateita MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso videolta viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja