Mainos

Metallin Lundh: Palkankorotukset liian kovia

Metalliliiton eroava puheenjohtaja Per-Erik lundh katsoo, että työnantajien löysäkätisyys vaarantaa seuraavankin tulopoliittisen kokonaisratkaisun synnyn. Viimeistä kertaa liittonsa valtuustossa puhunut Lundh pitää joihinkin sopimuksiin tänä keväänä sisällytettyjä lupauksia palkankorotuksista epäoikeudenmukaisina sellaisia liittoja kohtaan, jotka tyytyivät niin kutsuttuun 3,1 prosentin yleiseen linjaan.

Metallin puheenjohtaja on hattuuntunut. Per-Erik Lundh sivalsi jälleen tänään valtakunnansovittelija Juhani Saloniusta. Mies on närkästynyt esimerkiksi kemiassa ja autoliikenteessä sekä voimaloiden sähkömiehille tehtyihin sopimuksiin, jotka takaavat vuosille 2001 ja 2002 yleistä linjaa paremman ansionkehityksen.

-Se on kestämätöntä ja vaarallista, että valtakunnansovittelijan sovintoesityksissä palataan sääntelytalouden menettelytapoihin. Oma palkkakehitys sidotaan jonkun toisen sopimusalan kehitykseen tulevien vuosien osalta vielä yleinen linja plus jotakin, sanoo Lundh

Metallin puheenjohtajan rohkeus ei kuitenkaan riitä moittimaan omia sak:laisia
-Osoitteeni on ollut selvä. Ja se on TT ja työnantajajärjestöt, jotka ovat tällaisen menon siunanneet,
Nyt tehdyn rakennelman pohjalta on hyvin vaikea rakentaa laaja-alaista tulopoliittista sopimusta, joka kerrottaisiin julkisuuteen sekä myytäisiin omalle jäsenkunnalle tasapuolisena ja oikeudenmukaisena tupona.

Paperi haluaa tupon

Jarmo Lähteenmäki

Demari-lehdessä tärkeimmän tuponkaatajaliiton Paperin puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki vakuuttaa liittonsa olevan valmis keskitettyyn ratkaisuun ensi syksynä. Tupo tukee järkevää talouspolitiikkaa, kuuluu Lähteenmäen perustelu. Siitä Lundhkin tykkää.

-Nyt Paperiliiton sopimuksen osalta on jätetty auki ensi vuosi ja sitä seuraava vuosi, vaikka tekstin osalta on sovittu kolmivuotisesta sopimuksesta eli, mikäli tahtoa on, se mahdollistaa kyllä heidän mukanaolonsa.

Lundhin seuraaja valitaan toukokuun puolivälissä. Liiton johtoon nousee joko Erkki Vuorenmaa tai Ari Seger.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.