Mainos

Metalliliitto: Rautaruukin työntekijöistä ei saa tulla maksumiehiä

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto vaatii tiedotteessaan, että teräsyhtiö Rautaruukin ja ruotsalaisen SSAB:n yhdistymisessä on turvattava henkilöstön asema.

Aallon mukaan irtisanomisista on fuusiossa pidättäydyttävä.

– Rautaruukin työntekijät ovat työskennelleet viime vuodet hyvin vaikeissa olosuhteissa. Syy yhtiön vaikeuksiin ei ole heissä, joten heistä ei myöskään saa tehdä fuusion maksumiehiä, Aalto kirjoittaa tiedotteessaan.

Rautaruukin yhdistymisen seurauksena ruotsalaiseen teräsyhtiöön henkilöstön määrä vähenee noin viidellä prosentilla seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Vähennykset kohdistuvat yhtiön tiedotteen mukaan pääosin Suomeen ja Ruotsiin. SSAB:llä on noin 8 700 työntekijää ja Rautaruukilla saman verran.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne huolehtii Aallon lailla työpaikkojen säilyvyydestä Suomessa. 

– Nyt on tehtävä kaikkensa, jotta alan työpaikat säilyvät Suomessa. Liian usein vastaavissa yritysfuusioissa on käynyt niin, että yhdistymisten kielteiset vaikutukset ovat tuntuneet erityisesti täällä työskentelevän henkilöstön selkänahassa, Rinne sanoo Pron tiedotteessa.

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumista tulee teräsyhtiöiden yhdistymisen jälkeen teräsyhtiön suurin osakkeenomistaja. Aallon mukaan valtiolla on omat velvoitteensa fuusiossa. 

– Kyseessä on erittäin merkittävä yritysjärjestely, jolla on suoria vaikutuksia niin yksilö-, yritys- kuin alueellisellakin tasolla. Kyse on myös merkittävästä kansallisomaisuuden siirrosta ulkomaiseen omistukseen, Aalto toteaa tiedotteessa.

Metalliliiton puheenjohtajan mukaan yhdistymisen seurauksena henkilökunnan pitkä epävarmuus päättyy vihdoin. 

Järjestelyllä turvataan metalliliiton mukaan suomalaisen terästeollisuuden jatkuminen ja alan työpaikkojen säilyminen. 

Fuusio antaa Aallon mukaan pohjoismaiselle alan isolle toimijalle mahdollisuuden menestyä maailman kovilla markkinoilla.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.