Metalliliiton Aalto raivostui ja lähti pelisääntöneuvotteluista

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto vetäytyy työelämän pelisääntöneuvotteluista vastalauseena työantajan käyttäytymiselle ABB:n Pitäjänmäen tehtaalla Helsingissä.

Aalto kertoo, että ABB on irtisanonut työntekijöiden valitseman pääluottamusmiehen.

– Erityisen törkeäksi teon tekee se, että parhaillaan käydään neuvotteluja neuvottelujärjestelmän uudistamisesta, Aalto sanoo tiedotteessa.

Hän sanoo, että työsuhteen päättäminen on jo sinällään vakava ja käsittämätön teko järjestäytyneeltä työantajayritykseltä. Metalliliitto vie työsuhteen päättämisen heti työtuomioistuimen käsittelyyn. Kyse on liiton mukaan erittäin vakavasta hyökkäyksestä alan neuvottelujärjestelmää kohtaan.

– Työnantaja siis käytännössä osoittaa, että kun työntekijöiden valitsema henkilö ei satu miellyttämään, laitetaan sitten kengän kuva takapuoleen, Aalto sanoo.

Työmarkkinajärjestöjen sopimus työelämän pelisäännöistä on venymässä ensi vuoteen. Osa neuvottelijoista toivoo kuitenkin ratkaisun syntyvän yhä tämän vuoden puolella. Kiistaa on muun muassa työkiistoja koskevista korvauksista.

STT:n tietojen mukaan työntekijäjärjestöt saattavat myöntyä kovempiin rangaistuksiin laittomista lakoista, mutta osa työnantajapuolen vaatimuksista on työntekijöille liian kovia.

Tällainen on esimerkiksi ajatus siitä, että yksityishenkilöitä rankaistaisiin järjestöjen tekemisistä.

Lue myös:

    Uusimmat