Mestiksen yleisömagneetti haluaa SM-liigaan – kovaa puhetta kiekkohuuman keskeltä: "Viime vuosi käänsi jutun"

RoKi-pomolta kova linjaus – seura haluaa SM-liigaan: "Jos järjestelmät muuttuu" 0:50
RoKi-pomolta kova linjaus – seura haluaa SM-liigaan: "Jos järjestelmät muuttuu"

Mestiksen yleisömääriä dominoivan RoKin toimitusjohtaja kertoo MTV Urheilulle, että seura tekee jo nyt asioita pelatakseen lähivuosina SM-liigaa.

MTV Urheilu tapasi Rovaniemen Kiekon toimitusjohtajan Janne Hyvärisen, joka sanoo suoraan, että seura haluaa olla tulevaisuudessa mukana SM-liigassa. 

– Kyllä tässä on alettu puhumaan Liiga-asioistakin. Viisivuotisstrategian suunnittelu on juuri meneillään. Loppuvuosille on merkattu mahdollisuus, että jos SM-liiga jollakin tavalla aukeaa tai siellä järjestelmät muuttuu, pitäisi meidät laskea sitten potentiaalisiksi osaanottajiksi, Hyvärinen linjaa. 

RoKia ennen SM-liigatavoitteensa esiin ovat tuoneet uudelleensyntymistään rakentava Helsingin Jokerit ja Mestistä ylivoimaisesti tällä hetkellä johtava Kiekko-Espoo. Tiettävästi myös Joensuun Kiekko-Pojat hamuaa pääsarjaan 5-7 vuoden sisällä. 

Yleisömäärien ykkönen

RoKi on noussut talousalueellaan kiistattomaksi ykkösilmiöksi. Viime keväänä voitettu Mestiksen pronssimitali on näkynyt kuluvalla kaudella hallilla.

– Viime vuosi käänsi jutun. Saimme urheilullista menestystä. Ihmisillä on kivaa katsomossa, kyllä se näkyy tässä, Hyvärinen sanoo. 

Joukkueen kotipesänä toimiva Lappi Areena on vetänyt tällä kaudella ylivoimaisesti eniten yleisöä koko Mestiksessä. Ottelukohtainen yleisökeskiarvo (1607) on 500 katsojaa kovempi kuin listan kakkosella Kiekko-Pojilla.

Hyvärinen uskoo, että potentiaalista yleisöä on tavoittamatta vielä sankoin joukoin. Tällä hetkellä RoKi on sarjassa kolmantena ja vakaasti matkalla puolivälieriin. 

– Uskon, että päästään yli kahteen tonniin, jos jatketaan vaan hommia. Pudotuspeleissä jos mennään pidemmälle, niin kyllä ne (yleisömäärät) alkavat kolmosellakin sitten. 

Rovaniemeläisseuralla, kuten lukuisilla muillakin suomalaisilla urheiluseuroilla on ollut omat taloudelliset haasteensa. Korona-ajasta rasitteeksi jääneet velat alkavat kuitenkin taittua.

"Ollaan valmiina"

Pohjoisessa nautitaan menestyksestä ja ilmapiiristä Mestis-buumin keskellä, mutta Hyvärisen mukaan seura haluaa olla kuviossa, kun liigapaikkoja mahdollisesti uudelleenjärjestellään. 

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvisti MTV Urheilulle helmikuun alussa, että Liigan sarjajärjestelmän tulevaisuudesta on tarkoitus tiedottaa toukokuussa. 

RoKin mahdollisuus nousuun aukeaisi siinä vaiheessa, jos SM-liigan sarjajärjestelmä muuttuisi ja sarja avattaisiin.

– Urheilullisen menestyksen pitää tulla ja meidän pitää laittaa talous kuntoon. Puitteet on, yleisöä on. Varmasti tahtotila paikallisilla yrityksillä ja tukijoilla löytyy, Hyvärinen sanoo.

– Jos tässä jotakin tapahtuu, niin ollaan valmiina, hän viittaa SM-liigan sarjajärjestelmän ympärillä kuohuvaan keskusteluun.  

Alkavana viikonloppuna lyödään pystyyn varsinainen karnevaali, kun RoKi kohtaa Rovaniemen Keskuskentällä ulkoilmaotteluissa ensin perjantaina Kiekko-Pojat ja lauantaina Imatran Ketterän. 

– Ei tavoitella mitään NHL-tyylisiä fanfaareja, vaan hillitty mukava tapahtuma, jossa on varmasti tunnelmaa ja ainutlaatuisuuden tunnetta, Hyvärinen huikkaa. 

RoKin ulkoilmapelit katsottavissa C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat