SM-liigatähti Sami Niku herättää kovaa kiinnostusta Euroopassa – sveitsiläisjätti toisenkin suomalaisen perässä

JYP tekee 0-1 maalin 1:08
Videolla kuvaa, kun Sami Niku esitteli osaamistaan vierasottelussa Vaasan Sportia vastaan.

SM-liigaseura JYPin puolustaja Sami Niku herättää tällä hetkellä kovaa kiinnostusta eurooppalaisten seurojen parissa. Hänen perässään on muun muassa sveitsiläinen jättiseura Lugano, joka tavoittelee myös toista suomalaista, Arttu Ruotsalaista.

Aftonbladet ehti jo uutisoida, että Ruotsalainen siirtyisi ensi kaudeksi ruotsalaisseura HV71:n riveihin. Lehden mukaan osapuolten välillä on "suullinen sopimus".

Nyt Corriere del Ticino -lehti kertoo, että sveitsiläinen suurseura Lugano on jättänyt Ruotsalaiselle tarjouksen.

Ruotsalainen, 25, pelaa tällä hetkellä EHC Klotenin riveissä. Hän on nakuttanut tämän kauden 48 ottelussa tehot 17+20=37.

Sama lehti raportoi, että Lugano on myös JYPiä edustavan Sami Nikun perässä.

– Kilpailu suomalaisesta on kuitenkin erittäin kovaa, lehti kirjoittaa.

Niku, 26, on paukuttanut tällä kaudella JYPin takalinjoilla 49 otteluun tehot 9+29=38. Hän palasi täksi kaudeksi takaisin Euroopan kaukaloihin vietettyään edelliskaudet rapakon takana.

MTV Urheilun tietojen mukaan Niku tähyää edelleen NHL-kaukaloihin, mutta ei aio lähteä Pohjois-Amerikkaan ilman yksisuuntaista sopimusta, joka takaisi puolustajalle paikan ja palkan nimenomaan NHL:ssä farmiseuran sijasta.

Tässä vaiheessa näyttää joka tapauksessa varmalta, että Nikun ura jatkuu ulkomailla. Hän oli vähällä siirtyä jo SM-liigan siirtorajalla aiemmin helmikuussa. Niku herätti valtavaa kiinnostusta useissa ulkomaisissa seuroissa, mutta yhä pudotuspelipaikasta taisteleva JYP ei halunnut luopua tähdestään edes merkittävää siirtokorvausta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat