Jokereilta SM-liigahakemus jo tänä vuonna? Myös pelipaikkamysteeri ratkeamassa – "Asioista on sovittu"

Missä Jokerit aikoo pelata Mestistä? Ossi Väänänen vastasi polttavaan kysymykseen – ”Asioista on jo sovittu – meillä on paikka” 0:54
Missä Jokerit aikoo pelata Mestistä? Ossi Väänänen vastasi polttavaan kysymykseen – "Asioista on jo sovittu – meillä on paikka"

Jokereiden osaomistajaksi ryhtynyt seuralegenda Ossi Väänänen kertoo Jokereiden tavoittelevan uutta tulemista nyt täysin puhtaalta pöydältä. Nyt huomio on täysin Mestis-hakemuksessa, mutta SM-liigahakemuskin saatetaan nähdä jo tulevana syksynä.

Jokerit ilmoitti keskiviikkona, että Joel Harkimo luopui kaikista osakkeistaan ja hankkeen osaomistajiksi liittyivät Jokerit-kasvatit Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell sekä Mikko Saarni, Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry.

Väänänen sai ensimmäisen yhteydenoton Jokerit-projektin tiimoilta omien sanojensa mukaan noin kuukausi sitten. Jokereiden puolustajalegenda halusi kuulla tarkat suunnitelmat projektin varalle ennen kuin lähti mukaan osaomistajaksi.

– Halusin kuulla strategian, mitä projekti on syönyt ja muita mukana olijoita. Kun se alkoi rakentumaan ja selviytyi millä tiimillä ollaan liikkeellä, niin ei ollut mitään spesiaaliehtoja. Ilo ja kunnia olla mukana, Väänänen toteaa MTV Urheilulle.

Missä Jokerit aikoo ensi kaudella pelata? Ossi Väänänen vastasi polttavaan kysymykseen pääkuvan videolla – ”Asioista on jo sovittu"

Väänänen myöntää, että aikataulu Mestis-hakemuksen suhteen kävi äärimmäisen tiukaksi.

– Asioita on totta kai edistetty, mutta kyllä tässä kiire tuli, että saimme Mestis-hakemuksen ajoissa sisään. Kiire tuli, mutta onneksi saimme ydinryhmän kasaan, jolla lähdemme Mestis-projektia viemään eteenpäin, Väänänen kertoo.

Harkimon lähdön myötä uusi omistajaporras aloittaa Jokereiden paluuprojektin luomisen täysin puhtaalta pöydältä, eikä menneisyyden luurangot enää kummittele kaapeissa.

– Pöytä on täysin puhdas. Nykyisellä firmalla, jossa nyt olemme, ei ole mitään velvoitteita menneistä. Ei ole ketään menneisyydestä osallisena firmassa. Keskitymme tällä hetkellä tähän Mestis-projektiin. Paljon asioita on vielä työn alla ja asiat selviävät matkan varrella.

Väänäsen mukaan on hyvin mahdollista, että Jokereiden omistajaportaaseen tulisi vielä lisää seuran vanhoja pelaajalegendoita. Tällä hetkellä nykyinen taustatiimi keskittyy kuitenkin täysillä käynnissä olevaan Mestis-projektiin.

– Tämä oli se ryhmä, jolla halusimme panna Mestis-projektia eteenpäin, että saamme pyörät pyörimään, eikä taas mene yksi vuosi ohi, Väänänen sanoo viitaten Jokereiden käynnissä olevaan välivuoteen.

42-vuotias Väänänen on yksi Jokereiden uusista osaomistajista. Puolustajalegenda sanoo lyöneensä Jokereihin ”merkittävän panostuksen”. Väänänen aikoo olla pitkään Jokereiden taustalla. Virallista titteliä Väänänen ei kuitenkaan halua, vaan antaa ammattilaisten hoitaa tärkeät johtopestit.

Jokereiden paluu aiotaan rakentaa taloudellisesti vakaalle pohjalle. Väänäsen lisäksi myös muilla osaomistajilla on suuri Jokerit-sydän, joka vaikutti heidän päätökseensä lähteä projektiin mukaan.

– Ilman muuta tässä sydän näyttelee isoa roolia kaikilla mukana olevilla. Jokerit on tosi tärkeä asia meille. Kyllä tässä on huomattu se, että kyllä Jokerit tekee hyvää suomalaiselle kiekkoskenelle.

– Sydän näytellyt isoa roolia, ketä on mukana. Varsinkin junnut edellä – se on niin tärkeä Jokereille ja suomalaiselle kiekkoilulle. Se on aspekti, jonka me laitamme kuntoon, Väänänen toteaa.

Jokerit sai Mestis-hakemuksensa maaliin tällä viikolla. Vaikka tällä hetkellä keskittyminenkin on täysin Mestis-projektissa, ei SM-liigaunelmaa ole Jokereiden taholta unohdettu.

Väänäsen mukaan Jokerit saattaa lyödä oman hakemuksensa SM-liigaan jo ensi syksynä.

– Ei missään nimessä ole poissuljettu (SM-liigahakemusta). Sehän voisi aikaisintaan olla mahdollista jo ei ensi, mutta seuraavalle kaudelle (2024-25). Ymmärrämme, että tässä on varmasti kuoppia vielä matkassa ja erinäköisiä haasteita, joita emme osaa ehkä vielä miettiäkään. Liiga on ehdoton tavoite Jokereille. Kyllä meidän näkemyksemme mukaan Jokerit sinne kuuluu. Totta kai se vaatii, että talous on kunnossa, Väänänen kertoo.

Tuore uutinen Jokereiden omistajaryhmästä on saanut Väänäsen kännykän käymään kuumana ja puolustajalegendan saama palaute on ollut kauttaaltaan positiivista. Väänänen toivoo, että Jokerit pystyy pian tuomaan taas sähköä pääkaupunkiseudun jääkiekkoiluun.

– Kyllä varmaan kaikki Stadissa haluavat nähdä jälleen Jokerit-HIFK-paikalliskamppailut. Toivottavasti myös Espoo liittyy siihen jossain vaiheessa. Saamme vanhaa kunnon hypeä pääkaupunkiseudulle. Se hyödyttäisi koko Suomi-kiekkoilua, Väänänen toteaa.

Lisää Ossi Väänäsen mietteitä Jokereista torstai-illan pitkässä Tulosruudussa kello 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat