Tällaisen äänestystuloksen SM-liigan iso remontti vaatisi – puheenjohtajalta paljastus MTV Urheilulle päätösten takarajasta

1:29
SM-liigapomo Heikki Hiltunen kommentoi kuumaa sarjakeskustelua: "Ei ole varaa lähteä tuhoamaan yhtään ammattilaisseuraa"

Keskustelu jääkiekon SM-liigan sarjajärjestelmästä käy kuumempana kuin vuosiin. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoo MTV Urheilulle, milloin tulevaisuuden askeleista tiedotetaan ja mitä mahdollinen suuri linjamuutos vaatisi osakasseurojen äänestyspöydässä. 

MTV Urheilu selvitti hiljattain SM-liigaseurojen kantoja sarjajärjestelmän uudistukseen liittyen. Asiaa kommentoineet seurapomot nostivat merkittäväksi koetinkiveksi erityisesti sen, miten 15 osakkaan näkemykset saadaan aikanaan sovitettua yhteen. 

MTV Urheilun lukijakyselyssä peräti 94% äänestäneistä palauttaisi karsinnat SM-liigaan. Katso pääkuvan videolta, miten Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi kyselytulosta ja karsintoja.

Sarjajärjestelmän muokkaukselle tunnistettiin kuitenkin muutostarve. Puheenjohtaja Heikki Hiltunen avaa MTV Urheilulle, että suuret linjamuutokset vaativat osakasseurojen omistamassa SM-liigassa kahden kolmasosan äänienemmistön. Nykytilanteessa se tarkoittaa kymmentä seuraa.  

SM-liiga kertoi jo viime vuoden syyskuussa, että sarjajärjestelmän suhteen tullaan tekemään suunnitelmia ja päätöksiäkin nyt käynnissä olevan kauden aikana. Kiekko-Espoon ja Jokerien halukkuus nousta sarjaan vauhdittavat tarvetta reagointiin.

Hiltunen kertoo MTV Urheilulle, että työ asian tiimoilta alkoi loppuvuodesta. 

– On tavattu kumppaneita ja keskusteltu sisäisesti asiasta, hän aloittaa.

Keskusteluista ja prosessin etenemisestä on tiedotettu niukasti. Asia on sovittu pidettävän sisäisenä osakasseurojen kesken. Hiltunen taustoittaa, että pöydällä on ollut niin taustaselvityksiä, mahdollisia haasteita kuin skenaarioita sarjajärjestelmästäkin. 

Sarjamuodon tulevaisuutta koskeviin päätöksiin on olemassa alustava takaraja. Se, miten SM-liiga jatkuu, pyritään tiedottamaan kesän korvilla.

– Voisin veikata tällä hetkellä, että toukokuun loppuun mennessä SM-liigan osalta, että mikä meidän näkemys ja mahdollisesti päätös on sen suhteen, millä tavalla SM-liigaa kehitetään, Hiltunen avaa aikataulua. 

– Tavoitteena on miettiä asiaa yli yksittäisten seurojen. Tarkoituksena on löytää pidempiaikainen ratkaisu, jos jotain muutoksia tehdään, Hiltunen jatkaa. 

Joukkuemäärän mahdollinen vähentäminen ja siihen toimivan mallin löytäminen on mutkikasta, sillä Hiltusen kertoman mukaan vapaaehtoisen, liigalisenssistä luopuvan seuran löytäminen näyttää epätodennäköiseltä.

Vaikka toukokuussa on tarkoitus esittää päätöksiä ja mahdollisia muutoksia, on konkretiaa tässä vaiheessa neuvottelupöydässä Hiltusen mukaan niukasti. Mahdollisesta uudistuvasta sarjamuodosta ei tässä vaiheessa ole tarkempaa suunnitelmaa, tai sitä ei ainakaan raoteta.

– Ei ole selkeää mallia esittää, enkä halua, koska se johtaa jatkuvaan spekulointiin, Hiltunen päättää. 

Jutun otsikkoa ja leipätekstiä muokattu 8.2. kello 12.04. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja